"Acil servis yeni hastane binasına taşınacak"

"Acil servis yeni hastane binasına taşınacak"

"Acil servis yeni hastane binasına taşınacak"

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2 yılda üniversitenin öğrenci sayısında yüzde 35, personel sayısında yüzde 15, öğretim üyelerine verilen desteğin yüzde 70, öğrencilere verilen desteğin yüzde 30, genel bütçesinin yüzde 55, hastane performansının yüzde 30 ve toplam kapalı alan oranının yüzde 20 artırdıklarını söyledi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Düzcede faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi açısından 2017 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı. 3 fakültesi ve 5 bin öğrencisiyle 2006 yılında kurulan Düzce Üniversitesinin, 14 fakültesi ve 30 bin öğrencisiyle akademik yolculuğunun 11. yılında olduğunu ifade eden Rektör Çakar, 2017-2018 Akademik Yılında yüzde 95 yerleşme oranıyla tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olduklarının altını çizdi. Uluslarasılaşmaya çok önem verdiklerini belirten Çakar, Düzce Üniversitesinde 27 ülkeden 336 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğüne işaret ederek yurt dışı bilimsel etkinliklere katılma desteğini de 3 katına çıkardıklarını sözlerine ekledi.
2017 yılında 184 milyon TLlik bütçeyi 2018 yılında 217 milyon TLye çıkardıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Çakar, döner sermaye bütçesi dahil toplam 350 milyon TLlik bütçesiyle Düzce Üniversitesinin bir dünya üniversitesi haline geldiğini dile getirdi.
Acil servis yeni hastane binasına taşınacak
Düzce Üniversitesi Hastanesinin; Başhekim Prof. Dr. Öner Abidin Balbay öncülüğünde, randevu sistemi, hasta karşılama ve geri bildirim alanları gibi birçok konuda yenilikçi çalışmayı hayata geçirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yapımı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete başlayacak olan Dr. Talat Bahçebaşı Ek Hizmet Binası ile Hemodiyaliz Ünitesinin yüzde 120, Kemoterapi Ünitesinin yüzde 66 ve Uyku Laboratuvarı kapasitesinin yüzde 350 artacağını ve Acil Servisin yeni hastane binasına taşınacağını vurguladı.

Her alanda büyüdük
Düzce Üniversitesinin yatırımlarından da söz eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2017 yılında, Dr. Talat Bahçebası Ek Hizmet Binası, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ek Yemekhane Binası, Halı Saha ve Tenis Kortları, Düzce Teknopark ve Cumayeri Meslek Yüksekokulu Binasının yapımının tamamladığını söyledi. Tıp Fakültesi Ek Derslik Binası, Sağlık Bilimleri Fakülte Binası, İlahiyat Fakültesi Camii, Kütüphane, Üniversite giriş kapılarının yapımı ve alt yapı çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaşan Çakar, 2018 yılında ise 50 bin metrekarelik Botanik Bahçesi ve 14 bin metrekarelik Spor Bilimleri Fakültesi Binasının ise ihale süreçlerinin başlayacağı değerlendirmesinde bulundu.
Rektör Çakar, son iki yılda Düzce Üniversitesinin; öğrenci sayısını yüzde 35, personel sayısını yüzde 15, öğretim üyelerine verilen desteği yüzde 70, öğrencilere verilen desteği yüzde 30, genel bütçeyi yüzde 55, hastane performansını yüzde 30 ve toplam kapalı alan oranını yüzde 20 artırdıklarının altını çizdi.

Yeni uygulamalar yaptık
Düzce Üniversitesindeki yeni uygulamalar hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi öğrencilerinin giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Kızılayın desteğiyle DÜ-Butik mağazası ile üniversitenin kurumsal ürünlerin satışının gerçekleştirileceği DÜ-kkan mağazasını kurduklarını ifade etti. DÜ-Mobil uygulamasını hayata geçirdiklerini söyleyen Rektör Çakar, öğrencilerin hayatını kolaylaştıran DÜ-Kartı da kullanıma sunduklarını dillendirerek 2 bin öğrenciye ücretsiz kurs düzenlediklerini ve Kantin Buluşması adı altında öğrencilerle bir araya geldiklerini sözlerine ekledi.
Açık Kapı Günü ve Rektör Öğrenci Buluşması uygulamalarına devam ettiklerini belirten Rektör Çakar, Düzce Üniversitesinin başarı sıralamalarıyla sunumunu sürdürdü. URAP kapsamında Tüm Üniversiteler Genel Sıralamasında 5 sıra yükselerek ilk 50 içerisinde yer alan Düzce Üniversitesinin, Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi Endeksinde 35. sıra ile ilk 50ye girme başarısı gösterdiğine dikkat çekti. Akademik teşvik bazlı sıralamada 10 sıra birden yükselerek 15. sırada bulunan Düzce Üniversitesinin; İNOVALİG 2017de 971 başvuru arasından 16.lığı elde ettiğini ve dünya çapındaki en yeşil kampüsler arasında ise 619 dünya üniversitesi arasına giren Türk üniversiteleri içerisinde 17. sırada yer alarak Düzceyi gururlandırdığını dile getirdi.
Bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma çalışmaları için Düzce Üniversitesine, 73 milyon 247 bin TLlik dev bir bütçe tahsis edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çakar, bu bütçenin Düzcenin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmak için harcanacağı müjdesini verdi.
Düzce Üniversitesinin akademik birimleri ile araştırma merkezlerinin başarıları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER