Akçakoca OSB tabelası yerine takıldı

Akçakoca OSB tabelası yerine takıldı

Akçakoca OSB tabelası yerine takıldı

Akçakocada yapımına başlanılan Demir çelik İhtisas OSB alanına tabelası takıldı.
Akçakoca Ereğli mevkiinde yapılması planlanan Demirçelik İhtisas OSB alanı giriş kesimine tabelası takılarak il çalışmalara başlatıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Akçakoca ilçesinde Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu açıkladı. Kuruluş çalışmaları yaklaşık 3 yıl süren ve binlerce Akçakocalıya iş kapısı olacak OSB resmen onaylandı. 88,5 hektar büyüklüğündeki Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Uzundere, Çayırlık, Hacıtaş ve İskele mevkilerindeki alanda kuruluyor.
OSBnin kurucu ortaklarını yüzde 33 katılım payı ve 5 üye ile Düzce İl Özel İdaresi, yüzde 27 katılım payı ve 4 üye ile Akçakoca Belediyesi, yüzde 40 katılım payı oranı ve 6 üye ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasının oluştu.
Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSBde; ana metal sanayi, Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, Motorlu kara taşıtı, treyler(römork) ve yarı treyler(yarı römork) imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı ile her türlü demir, çelik ve metal ürünleri yer alacak.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER