ALMIT Projesi Kapsamında 5. İş Paketi Eğitimlerine Başlandı

2017 YILINDA AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN DESTEKLENEN SOFYA ÜNİVERSİTESİ, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE DÜZCE VALİLİĞİNİN ORTAK OLDUĞU GÖÇMENLERİN İŞGÜCÜ PİYASASI ENTEGRASYONUNUN EĞİTİM VE BECERİLERİNİN HARİTALANDIRILMASI YOLUYLA HIZLANDIRILMASI PROJESİNİN 5. İŞ PAKETİ EĞİTİMLERİNE BAŞLANDI

ALMIT Projesi Kapsamında 5. İş Paketi Eğitimlerine Başlandı

DÜZCE(İHA) – 2017 yılında Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sofya Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Valiliğinin ortak olduğu Göçmenlerin işgücü piyasası entegrasyonunun eğitim ve becerilerinin haritalandırılması yoluyla hızlandırılması projesinin 5. iş paketi eğitimlerine başlandı.

2017 yılında AB tarafından desteklenen, Sofya Üniversitesi´nin koordinatörlüğünü yaptığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Valiliğinin ortak olduğu "Acceleration of Labour Market Integration of Immigrants Through Mapping of Skills and Trainings (ALMIT)" (Göçmenlerin İşgücü Piyasası Entegrasyonunun Eğitim ve Becerilerinin Haritalandırılması Yoluyla Hızlandırılması) başlıklı proje kapsamında 5. iş paketi uygulanmaya başlandı. Bu iş paketi dahilinde Düzce’de "İş Arama Üzerine Psikolojik Danışma, İstihdam ve İşe Yerleşme Konularında Bireysel Destek" çalıştayları yapılmaya başlandı. Eğitimler 8’er kişilik katılımcılar ile 3 gün olarak ve Covid-19 kapsamında gerekli önlemler alınarak sürdürülecek. Düzce’de bir otelde devam eden ve ilk haftası tamamlanan eğitimler 3 hafta daha devam edecek. Yapılan bu çalıştaylar ile göçmen ve mültecilere iş arama sürecinde izlenmesi gereken yollar, iş piyasasında ihtiyaç duyulan meslekler, çalışabilecekleri iş alanları ve şartları, CV yazma gibi yeterlilikler üzerine destek verilecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER