Anıtpark alanında Ahilik Haftası'nda mehterli kutlama

Anıtpark alanında Ahilik Haftası'nda mehterli kutlama

Anıtpark alanında Ahilik Haftası'nda mehterli kutlama

Düzcede bu yıl 13üncüsü kutlanan Ahilik Kültür Haftası mehter yürüyüşü ile başladı. Ahilik haftasında dağıtılan pilav ise uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.
Düzcede Ahilik Haftası kutlaması Belediye Meydanı önünden Anıtpark alanına kadar süren kortejle başladı. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Kayıkçı (DESOB), Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı başta olmak üzere Düzce protokol üyeleri ile esnaf ve sanatkarların katıldığı yürüyüş, Düzce Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde yapıldı. Törenlere Anıtpark Meydanında yapılan programla devam edildi.
Anıtparkta ilk olarak DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Atatürk Anıtına çelenk sundu. Sonrasında ise bir konuşma yapan Kayıkçı, Düzcemizde ve ülkemizde esnaf ve sanatkarlarımız sadece işleriyle intikal eden kesim değildir. Selçuklu döneminden başlayan esnaf ve sanatkarlar teşkilatı bu ülkenin her zaman mayası olmuş, çimentosu olmuştur. Ülkeyi ayakta tutan, bir arada tutan, ülkemize istikamet çizen bir görevi de asırlar boyu bu teşkilat yerine getirmiştir. Bizim kültürümüzde, bizim medeniyetimizde esnaf ve sanatkar sadece alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf semtimizin, mahallemizin, sokağımızın ağabeyedir. Manevi değerlerimizin, kültürümüzün, toplumsal yaşamımızın sosyal dayanışma ve adaletin adeta teminatı olmuştur ifadelerinde bulundu.

Yılın esnafı Ahmet Hakseven oldu
Konuşmaların ardından ise Yılın Ahisi ile Odaların ‘En Olgun ve ‘En Genç üyelerine plaket ve hediye takdimi yapıldı.
Törene katılan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı yılın esnafı olan Ahmet Haksevene kaftanını giydirdi, plaketini verdi. Sonrasında ise protokol üyeleri yılın en genç esnafı seçilen Ferhat Şahine, yılın örnek bayan esnafı seçilen Şükran Demire plaketlerini ve hediyelerini verdi.
Programda son olarak protokol üyeleri esnaf odaları tarafından açılan stantları gezdiler. Stantlarda en çok ilgiyi ise Lokantacılar Odası tarafından yapılan ahilik pilavı çekti. Vatandaşlar etli pilavdan almak için uzun kuyruklar oluşturdular. Tören düzenlenen etkinliklerle son buldu.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER