"Annem Varsa Bende Varım" Projesi

"Annem Varsa Bende Varım" Projesi

"Annem Varsa Bende Varım" Projesi

DÜZCE - Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Annem Varsa Bende Varım Projesinin değerlendirme toplantısı yapılacak.

Proje kitabının yazarı İlhan Akın, yaptığı açıklamada, projede en güzel detayın annelerin kitap okuma alışkanlığı kazanması olduğunu söyledi.

Akın, kitap okuma seferberliğinin güzel bir deneyim olduğunu devamında lise ve üniversitelerde uygulanacağını aktararak, şöyle konuştu:

Projemiz okuma ile ilgili Türkiyenin içinde bulunduğu sıkıntıdan ortaya çıktı. Okuma zevki ile ilgili bilinmiş bir formül zaten yoktu. Toplumun okuma seviyelerini daha yukarıya taşımak için bir çok proje yapıldı. Bunları da göz önünde bulundurarak özellikle çocukların ilgisini çekecek farklı nasıl proje yapabilirim diye düşündüm. Sonrasında bu serüven ortaya çıktı. Tipik bir hikaye kitabından öte adeta kılavuz niteliğinde olan bu kitabı aileyi de işin içine katarak okuma alışkanlığının nasıl üst seviyelere çıkarılacağını düşündüm.

Proje kapsamında anne ve çocukların birlikte okumaları için 10 bin kitap dağıtıldığını kaydederek, Başarılı da olduk. Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine 10 bin kitap dağıtıldı. Bu anne ile çocuk ilişkisini kuran, okuma kültürünü daha üst seviyeye taşımak ve ailede okuma kültürünü oluşturabilmek için hazırlanan bir projedir. Burada en önemli detay, annenin kitap okuma alışkanlığı kazanmasıdır. şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yarın değerlendirme toplantısı yapılacak.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER