Başkan Ay ve Rektörü Çakar öğrencilerle buluştu...

Başkan Ay ve Rektörü Çakar öğrencilerle buluştu

Başkan Ay ve Rektörü Çakar öğrencilerle buluştu...

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek onların dilek ve temennilerini dinlediler.
Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Belediye Başkanımız ve Rektörümüz Öğrencilerimizle Buluşuyor başlıklı program, Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ilk kez öğrenci buluşmasında bir belediye başkanını ağırladıklarını belirterek kendilerine kıymet verip programa katılan Düzce Belediye Başkanı Dursun Aya teşekkür etti.
2017 yılında öğrenciler için neler yapıldığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Çakar, Düzce Üniversitesinin kurumsal kimlik kartı olan DÜ-KARTı kullanıma sunduklarını ve her türlü duyuru ve etkinliklere anında ulaşmaya imkan veren Düzce Üniversitesi Mobil Uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade etti. Bahar döneminden itibaren ders kayıtlarının artık yeni uygulamaya sokulacak Kampüs Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini söyleyen Prof. Dr. Çakar, dört farklı noktada ulaşım kartları için dolum noktaları oluşturduklarını sözlerine ekledi. 1 Kasım 2017 tarihinden beri ring seferlerini başlattıklarını dile getiren Rektör Çakar, öğrencilere yönelik çok sayıda kurs düzenlediklerine işaret etti.
Düzce Üniversitesi öğrencilerinin giyim ihtiyacını ücretsiz olarak karşılamak için DÜBUTİK mağazasını kurduklarını ifade eden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesinin kurumsal ürünlerinin satışının yapılacağı Dükkan adlı mağazanın da yakın zamanda hizmete açılacağı bilgisini paylaştı. Kapalı halı saha ve tenis kortu ile ek yemekhane binasının inşaatının tamamlandığını belirten Rektör Çakar, 2018 yılında ise Kütüphane binası, ay yıldızlı yaşam alanı, Spor Bilimleri Fakültesi binası ve spor kompleksi, içinde şelale ve köprülerin yer alacağı botanik bahçesi ile kampüs giriş kapıları ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiinin inşaatlarını bitirmeyi amaçladıklarını dillendirdi. Öğrencilerden kamu malına sahip çıkmalarını beklediklerine dikkat çeken Düzce Üniversitesi Rektörü, sözü Düzce Belediye Başkanı Dursun Aya bıraktı.
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, kendilerini Düzce Üniversitesine davet eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakara teşekkür etti. Düzcenin daha yaşanılabilir kent olması için öğrencilerin sorunlarını ve önerilerini dinlemeye geldiklerinin altını çizen Dursun Ay, Rektör Çakar ile birlikte öğrencilerin soru ve önerileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Öğrencilerin düşüncelerine değer verdiklerini ve sıkıntılarına duyarlı olduklarını belirten Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ulaşım, barınma, şehir yaşamı, sosyal olanaklar, eğitim-öğretim faaliyetleri ve laboratuvar imkanları gibi birçok konudaki soruları detaylı bir şekilde cevaplandırdı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER