Çalışmama engel olma...

Çalışmama engel olma

Çalışmama engel olma...

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Topluma Hizmet Dersi kapsamında düzenlenen Çalışmama Engel Olma adlı program gerçekleşti.
Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirilen engellilerin toplumla iç içe olabilmeleri ve sosyal bütünleşmenin sağlanabilmesi için yapılanların ve yapılması gerekenlerin anlatıldığı programda Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fidan Özbey; Türkiyede Engelli İstihdamı, Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Dilek Kar ile Müdür Yardımcısı Hilal İlhan; Düzce İli Özel Eğitimde Mesleki Yönlendirme Uygulamaları, Kusursuz Kafe Projesi Pedagogu Merve Yılmaz Kusursuz Kafe Projesinin Başlangıçtan Bugüne İşleyişi başlıklı çalışmalarını sunarken, Özel Eğitimci Senem Verep ise, Kusursuz Kafe çalışanlarının eğitim sürecini anlattı.
Yapılan çalışmalarla son yıllarda engelli bireylerin yaşam şartlarının iyileştirilmesine, istihdama katılımlarının arttırılmasına çalışılsa da henüz engellerin tam olarak ortadan kalkmadığının vurgulandığı etkinlikte, engellilerin bağımlılıklarını azaltabilmeleri için istihdama katılımlarının hayati önem taşıdığı üzerinde önemle duruldu.
Düzcede engellilerin de sosyal hayata katılabilmeleri için hayata geçirilen Kusursuz Kafe projesiyle birçok özel eğitime ihtiyaç duyan vatandaşımızın burada istihdam edildiğini, bu kişilerin pedagoglar eşliğinde çalışmalarını sürdürdüklerini ve geri dönüşümlerinin gurur verici olduğu anlatıldı. Herhangi bir destek almadan önce evlerinden dışarıya çıkamayan bu kişilerin, eğitim aldıktan sonra kısa süreliğine de olsa tek başlarına yurt dışına çıktıkları katılımcılarla paylaşıldı. Programda, gerçekleştirilen eğitim ve istihdam çalışmalarıyla engelli vatandaşlarımızın ailelerinin hayatlarında da olumlu gelişmelerin yaşandığı ifade edildi.
Program, Kusursuz Kafe çalışanlarının deneyimlerini anlatması ve teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.

haber

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER