ÇKS Başvuruları uzatıldı...

ÇKS Başvuruları uzatıldı

ÇKS Başvuruları uzatıldı...

DÜZCE(İHA) – Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, 2017 yılı üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvuru süresinin 31 Aralık 2017e kadar uzatıldığını bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ÇKS Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona eriyor ve çiftçiler bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKSye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı giremiyordu.
Yapılan değişiklik ile Düzcedeki çiftçiler 2017 üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık 2017e kadar yapılabilecek.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu Öte yandan Alan Bazlı Fındık Gelir Desteğine son başvuru süresi de Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğe göre 29 Aralık 2017 olduğundan çiftçilerimizin mağdur olmamaları için hem ÇKS hem de Fındık Alan Bazlı Gelir Desteğine başvuru yapmayanların 29 Aralık 2017 mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları yerinde olacaktır dedi.
ÇKS, Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olup başkaca fonksiyonlarının yanı sıra tarımsal destekleme araçlarının etkin ve rasyonel bir şekilde planlanması ve uygulanmasına hizmet ediyor. Bakanlıkça, ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER