DÜ'de eğitim çalıştayı

Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından eğitim-öğretim faaliyetlerinin mevcut durumunu değerlendirmek amacıyla "Fakülte ve Yüksekokullar ile Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Çalıştayı" düzenlendi.

DÜ'de eğitim çalıştayı

Düzce Üniversitesi rektörlükteki çalıştayda açılış konuşması yapan DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, eğitim-öğretimle alakalı her türlü talebi değerlendirdiklerini söyledi.

Hedeften bağımsız yapılan çalışmalar yetersiz olacaktır diyen Çakar, şöyle konuştu:

Eğitim-öğretim hizmetlerini kalite süreçleri içinde sürekli iyileştirme felsefesi ile yürütüyoruz. Organize bir çabaya ihtiyaç var. Bunun için gerekli hazırlıkları yaparak çalıştayı düzenledik. Eğitim Fakültesi öncülüğünde Eğiticinin Eğitimi programlarıyla eğitim kalitesini arttırmaya devam ediyoruz. Her yıl eğitim müfredatının yenilenmesi, araç gereç durumunun gözden geçirilmesi ve üst hedeflerin kurgulanması gerekiyor, bunun için hedeften bağımsız yapılan çalışmalar yetersiz olacaktır.

Çakar, çalıştayın ardından ortaya çıkacak sonuçların bütçeleme sistemine katkı sağlayacağını ifade ederek çalıştayın önemli bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından akademisyenlerin yaptığı oturumlarda, eğitim-öğretimdeki müfredat programları, öğretim elemanları ve kapasite, araç ve gereç durumu hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Üç gün devam edecek çalıştayda DÜdeki eğitim çıtasının daha da yükseltilmesi amaçlanıyor.

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER