Düzce istihdamda ilerleme kaydetti

Düzce istihdamda ilerleme kaydetti

Düzce istihdamda ilerleme kaydetti

DÜZCE - Düzce Valilisi Zülkif Dağlı, başlatılan istihdam seferberliğinde 7 bin 500 kişilik istihdam hedefinin eylül ayı itibarıyla aşıldığını, 8 bin 177 kişilik istihdam rakamına ulaşıldığını bildirdi.

Düzce İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Dağlı başkanlığında toplandı.

Dağlı, valilikte yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, istihdamda ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Başlatılan istihdam seferberliğinde kendilerine il genelinde 7 bin 500 kişilik istihdam oluşturulması hedefini belirlediklerini hatırlatan Dağlı, şunları kaydetti:

O gün için bu hedefin yüksek olduğunu düşündüler bir an ama eylül ayı itibarıyla 8 bin 177 kişilik istihdam rakamına ulaşmış durumdayız, yani hedefimiz geçmiş olduk. Bu bizim için güzel bir başarı oldu. Onun haricinde ilk 9 ayda 3 bin 778 kişi işe yerleştirildi. Nitelikli işçi yetiştirmek amacıyla meslek edindirme kurslarımız devam ediyoruz.

Dağlı, istihdamın geliştirilmesinde mesleki eğitimin önemli bir parça olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

Mesleki eğitim konusu artık tüm Türkiyenin konusu oldu. Aksi takdirde biz hep aynı şeyleri söyleriz bir tarafta fabrikalar işçi bulamayacak, bir tarafta gençlerimiz işsiz vaziyette dolanacaklar. Bu manada yeni proje hazırladık, üzerinde çalışıyoruz. Arkadaşlarımız şu anda projenin son halini hazırlıyorlar. Bu proje ile TOBB Endüstri Meslek Lisesinde bir mesleki eğitim merkezi oluşturup burada hem öğrencilerimiz doğru yöne yönelecek hem de fabrikalarımız nitelikli iş gücü kazanacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER