Düzce Üniversitesi ile Bezmialem Üniversitesi arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı

Düzce Üniversitesi ile Bezmialem Üniversitesi arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı

Düzce Üniversitesi ile Bezmialem Üniversitesi arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı

Düzce Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile işbirliği ve ortak çalışmaların yürütülmesine yönelik işbirliği sözleşmesi imzaladı.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Bezmialem Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Kartal ve Genel Sekreter Zeynep Gökçennden oluşan heyet, işbirliği sözleşmesini imzalamak üzere Düzce Üniversitesini ziyaret etti.
Rektörlük Makamında başlayan ziyarette; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile birlikte Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversite Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş ve öğretim üyeleri yer aldı.
Rektörlük Çalıştay Salonunda konuk heyete sağlık ve çevre alanlarındaki ihtisaslaşma çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş tarafından gerçekleştirilen sunumda; Düzce Üniversitesinin yüklendiği Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
İmza töreni öncesinde görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Bezmialem Üniversitesi ile yürütülen çalışmalarda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında birçok ortak nokta keşfettiklerini ifade etti. Bölgesel kalkınma çalışmalarını sahaya inerek tabana yaymak istediklerini belirten Rektör Nigar Demircan Çakar, işbirliği anlaşmasının hayırlı olmasını temenni etti.
Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu yaptığı konuşmada, Düzce Üniversitesi ile işbirliği sözleşmesi imzaladıkları için memnuniyet duyduklarını söyleyerek ortak çalışmaları daha da ileriye taşımak istediklerini vurguladı.
İşbirliği sözleşmesini Düzce Üniversitesi adına Rektör Çakar, Bezmialem Üniversitesi adına ise Rektör Kazancıoğlu imzaladı. Sözleşme, iki üniversite arasında; bilimsel ve teknik araştırma proje çalışmaları, Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon ve ürün tedariki konularında işbirliği yapmaya imkan sağlayacak.
İmza töreni sonrasında konuk heyet, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezini (DÜBİT) ziyaret ederek programını tamamladı.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER