Düzce Üniversitesi'nde MARKA projesi kapanış töreni gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi'nde MARKA projesi kapanış töreni gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi'nde MARKA projesi kapanış töreni gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) tarafından düzenlenen MARKA Projesi Kapanış Töreni DÜBİT hizmet binasında gerçekleştirildi.
Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Vali Yardımcısı Cemal Demiryürek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, öğretim üyeleri ve davetli konuklar katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DÜBİT Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Hasırcı, DÜBİTin 2016 yılında altyapı destekleme ve 17025 Laboratuvar Akreditasyonu almak amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansına (MARKA) proje başvurusu yaptığını ifade etti. Değerlendirme sonucunda Merkezin 962.086,98 TL proje maliyetli Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Altyapısının Güçlendirilmesi başlıklı projesinin desteklenmeye uygun görüldüğünü belirtti. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla DÜBİTe 29 kalem cihaz alımı ve gerekli kimyasal sarf alımı gerçekleştirildiğini söyleyen Doç. Dr. Hasırcı, Merkezin altyapısının güçlendirildiğini söyledi.
TÜRKAK 17025 laboratuvar akreditasyonu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Analizlerinde Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan Merkezin kalite hedeflerini yükselttiğine işaret eden Doç. Dr. Uğur Hasırcı, alınan akreditasyon ve yeterlilik belgesi ile bölgedeki tarım ve sanayi alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların analiz ihtiyacının karşılanarak bölgesel kalkınmaya katkı sağladıklarına vurgu yaptı. 2018 Mayıs ayı itibariyle tamamlanacak projenin kapanış törenini gerçekleştirdiklerini belirterek sözü DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraşa bıraktı.
DÜBİTin idari yapısı ve sunduğu hizmetler hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, test ve analiz laboratuvarları ile Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi firmalarına önemli hizmetler verdiklerini ifade etti. Tasarım ve Prototipleme Merkezindeki 3D yazıcılarla hayal edilenleri gerçeğe dönüştürdüklerine dikkat çeken Uğraş, Düzceye yönelik toprak ve su kalitesine yönelik testler de gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Özel sektöre yaptıkları analiz hizmetlerinin ve Merkez cirosunun hızla yükseldiğini dile getiren Prof. Dr. Uğraş, Tarım Bakanlığı Toprak Analiz Yeterlilik Belgesi aldıklarını ve TÜRKAK Akreditasyon Belgesinin de yakın zamanda kendilerine ulaşacağını söyledi.
Programda konuşan Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, DÜBİTin çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirterek Düzce Üniversitesi ile iç çe olmak istediklerini dillendirdi. Bilime destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Şahin, desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakara teşekkür etti.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, MARKA Projesi Kapanış Toplantısının yeni kazanımlara başlangıç olmasını temenni ederek sözlerine başladı. Başlangıçta sadece Düzce Üniversitesine yönelik hizmet veren DÜBİTin bugün yüzde 70 oranında kurum dışına hizmet sunduğunu ve bunun gururunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Çakar, üretilen bilginin şehirdeki insana dokunmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Düzce TSO ile güzel bir işbirliği içerisinde olduklarının altını çizen Çakar, projeye destek olan herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Açılış konuşmalarının sonrasında, plaket takdim törenine geçildi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahine, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu adına MARKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkan Vekili Devrim Şavlıya, Düzce TSO Meclis Üyesi Hayati Eğilmeze ve Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlıya plaketleri takdim edildi.
Plaket takdiminin ardından DÜBİT ile Düzce TSO arasında Test Hizmetleri Protokolü imza töreni gerçekleştirildi. DÜBİT adına protokolü Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO adına Tuncay Şahin imzaladı. Protokol ile Düzce TSO üyesi kuruluşlara, DÜBİTten analiz hizmetini indirimli şekilde alma imkanı sağlandı.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER