Düzce Valisi Dağlı'ya ziyaret

Düzce Valisi Dağlı'ya ziyaret

Düzce Valisi Dağlı'ya ziyaret

DÜZCE - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kirliliğini Önleme Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas, Düzce Valisi Zülkif Dağlıyı ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen kabulde Vali Dağlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kirliliğini Önleme Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas, Temiz Hava Bölge Müdürü Zeliha Gemici, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Bölümü Doç.Dr. Hüseyin Torun, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartalı ağırladı.

Ziyarette konuşan Hava Kirliliğini Önleme Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas, kentin, 20 yıllık hava ölçüm izleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Elde ettikleri verileri değerlendirerek bir rapor ortaya çıkardıklarını aktaran Tanas, Düzcenin hava ölçüm değerleriyle ilgili bir çalışma yaparak kentin 20 yıllık hava raporunu ortaya çıkardık. Raporumuzu da sayın valimize sunmak istedik. Raporu, yerel teşkilatlara da sunacağız, onların da görüşlerini alarak raporu yayınlamayı düşünüyoruz. diye konuştu.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzcenin hava kirliliğini önlemek için pilot il seçildiğini belirterek, İlimiz yapısı itibarıyla çanak şeklinde olduğu için hava sirkülasyonu gayet zor oluyor. Bu anlamda özel ilgi ve çalışmayla ele alınması gerekiyor. Bakanlık yetkilileri bu konuyu ele aldı. 6-7 ay önce bu çalışma başlamıştı.Biz de çalışmalara destek veriyor, yapılması gerekenleri yapıyoruz. şeklinde konuştu.

Görüşme, basına kapalı olarak devam etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER