Düzce'de 15 Temmuz nöbetleri başladı

Düzce'de 15 Temmuz nöbetleri başladı

Düzce'de 15 Temmuz nöbetleri başladı

15 Temmuz nöbetleri yeniden başladı. Düzce Belediyesi tarafından organize edilen nöbet programında semazenlerden tasavvuf konserlerine kadar birçok gösteri Düzcelilere sunulurken, Ölümsüzler sahnesinde ise Türk ve İslam tarihinde şehit olmuş önemli simalar, vatandaşlara tanıtıldı.
15 Temmuz FETÖ terör örgütü üyeleri tarafından girişilen darbe kalkışmasının 1. yıldönümü Anıtpark meydanında tutulan nöbetle anıldı. Anma nöbetine Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile kurum ve kuruluşların yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Düzce Belediyesi tarafından organize edilen nöbet, alana kurulan sahnede mesnevi konseri ile semazenlerin gösterileri ile başladı. Ardından Düzce Valisi Zülkif Dağlı Konuşma yaptı. Zülkif Dağlı Konuşmasında; Milletçe yeniden meydanlara indik. Ancak bu defa bu meydanları doldurmamızın nedeni, hainlerin geçen yıl giriştikleri darbe girişiminde şahitlerimizi anmak, gazilerimiz ile birlikte o günleri yeniden hatırlayarak unutturmamaktır. Şehit ve gazilerimizi asla unutmayacağız ve bu etkinliklerle onları anacağız dedi.
Vali Zülkif Dağlının ardından sahneye çıkan Belediye başkanı Mehmet keleş ise konuşmasında; Ülkemiz üzerinde birçok defa çeşitli hainler tarafından oyunlar oynanmak istedi. Bu oyunlarla ülkemiz bölünmek istedi. Son olarak üzerinde oynanmak istenen oyun 15 Temmuzda milletimizin kahramanda dik duruşu ve hainleri bozguna uğratması ile bozuldu. Demokrasi ve ülkesine sahip çıkan herkese teşekkür ederim dedi.
Türkiyede ilk defa sahneye konulan ve Türk ve İslam Dünyası açısından önem arz eden simaların benzerleri Ölümsüzler sahnesi ile Düzcelilere tanıtıldı. İçlerinde Hz. Hamzadan, Hz. Sümeyyeye Kınalı Hasandan nene hatuna son olarak ise Ömer Halis Demire kadar birçok kahraman Türk ve Müslüman sima, vatandaşların daha yakından yansıması için sahneye konuldu. Düzceliler ise ölümsüzler sahnesinde bulunan isimlere yoğun ilgi gösterdiler. Ömer Halis Demire benzerliği ile dikkat çeken aktörle vatandaşlar fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar.
Alanda ayrıca birçok kurumda 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Anıtparktaki meydanda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundular.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER