Düzce'de FETÖ/PDY davası

- FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan TÜMÇEK eski yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 14 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan açılan davanın görülmesine başlandı

Düzce'de FETÖ/PDY davası

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilen Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) eski yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 8i tutuklu 14 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan duruşma salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından mahkeme başkanı, sanıklara, iddianamede yer alan ve başka dosyada sanık olarak bulunan bazı zabıt katiplerinin de ifadelerine yansıyan, TÜMÇEK sohbetlerine gittikleri, örgütün elebaşısı Fetullah Gülenin anlatıldığı, dernek yöneticilerinden bir kişinin FETÖ yapılanması içinde olduğu, Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abone olmaları, Bank Asyadan hesap açtırmaları ve kermes ve benzeri etkinliklerle örgüte gelir elde edilmesinin istendiği, kamu kurumlarında sınava girecek olanlara soruların verildiği gibi iddialara ilişkin savunmalarını sordu.

Eski TÜMÇEK Başkanı Zekeriye Özdemir ve tutuklu yargılanan Cengiz Aktürk, Halim Öksüz, İbrahim Baydan, Mehmet Mustafa Yumlutaş, Selim Erdoğmuş, Volkan Şahin ile duruşmaya SEGBİS ile katılan Tufan Öztoprak, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, sadece dernek üyeliklerinin bulunduğunu öne sürdü.

Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, tahliye ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapmaları için duruşmayı yarına erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Tüm Çalışanlar Derneğinin (TÜMÇEK) dernek altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor.

İddianamede 8i tutuklu 14 sanık hakkında TCKnın 314/2 maddesi gereğince silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, 7 yıl 6 aydan 15er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER