Düzce'de FETÖ/PDY davasında Son Durum

- Aralarında eski İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan'ın da bulunduğu 7'si tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi

Düzce'de FETÖ/PDY davasında Son Durum

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ile suçlanan, aralarında eski İl Sağlık Müdürü Mahir Arslanın da bulunduğu 7si tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıklar ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Sanıkların kimlik tespitinin ardından, iddia makamı dosya ile ilgili süre isteyerek, 7si tutuklu 25 sanıklı davada tutuklu olanların bu hallerinin sürmesini talep etti.

Tutuksuz yargılanan eski İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, eski İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz ve diğer tanıklar savunmalarını yaptı.

Sanıklar, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamalarını reddetti.

Duruşmada, iddia makamı olan Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına mütalaasını sunması için süre verilmesine, tutuklu sanıklardan Burhan Demirel, Vedat Geçgilli ve Yasin Beşcanın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmelerine, Kaan Erginli, Mehmet Berber, Murat Metek ve Temel Kalenderin tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verildi.

Ayrıca, aralarında Mahir Arslan, Rıfat Poyraz ve Şükrü Öksüzün de bulunduğu tutuksuz 18 sanığın diğer duruşmalarda da bulunması kararlaştırıldı.

Duruşma, 11 Eylül tarihine ertelendi.

Öte yandan, 9-10-11 Mayıs tarihlerinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu 9 kişi adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

 

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2012 yılında Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) olarak kurulan ancak 2015te yönetim kurulu kararı ile Küresel Doktorlar Derneği adını alan dernek altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğü yer alıyor.

İddianamede, şüpheliler hakkında, TCKnın 314/2 maddesi gereğince silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER