Düzce'de Kod Adı 2023 projesi

Düzce'de Kod Adı 2023 Projesi kapsamında gençlere bilişim eğitimleri verilmeye başlandı.

Düzce'de Kod Adı 2023 projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezinde bilişim eğitimleri başladı.
Türkiyeyi bilişim, eğitim ve savunma sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla başlatılan Kod Adı 2023 Projesi kapsamında, 12-15 yaş aralığındaki gençlere algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri veriliyor.
Projede milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları da gerçekleştirilecek. Eğitimleri, başarıyla tamamlayan en iyi 100 genç, yaz döneminde özel kampa alınacak.
Kod Adı 2023 projesi ilk etapta 81 gençlik merkezinde başlatıldı. Projenin zaman içerisinde yaygınlaştırılarak tüm gençlik merkezlerinde uygulanması planlanıyor. Her dönemde yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verilmesinin hedeflendiği projede, yılda ortalama 20 bin öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor.
Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Atay, proje ile gençlerin yazılım geliştirme becerisine sahip olacağını söyledi.
Eğitimlerin sonunda Türkiyede seçilen en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verileceğini ifade eden Atay, 3 hafta sürecek kamp programının ardından başarılı gençlere sertifika verilecektir diye konuştu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER