Düzce'de Pulmoner Rehabilitasyon haftası kutladı....

Düzce'de Pulmoner Rehabilitasyon haftası kutladı

Düzce'de Pulmoner Rehabilitasyon haftası kutladı....

DÜZCE(İHA) – Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında Düzcede etkinlik düzenlendi. Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada, kronik solunum rahatsızlıklarının pulmoner rehabilitasyon programları kapsamında yapılacak egzersizlere iyileşebileceği vurgulandı.
Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Pulmoner Rehabilitasyon haftası kapsamında yürüyüş düzenlendi. Belediye önünden başlayarak Anıtpark Meydanında sona eren yürüyüşe İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve personeli ve vatandaşlar katıldı.
Yürüyüş sonrası Anıtpark meydanında stant kuruldu, Karbonmonoksit ölçümü yapıldı.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ege Güleç Balbay, Pulmoner Rehabilitasyon Haftası hakkında yaptığı açıklamada, günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen Pulmoner Rehabilitasyonun, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünü olduğunu belirtti.
Balbay, Nefes darlığı, günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlama, yaşam kalitesinde azalma veya egzersiz kapasitesinde kısıtlılığı olan tüm solunum hastalarına pulmoner rehabilitasyon uygulanabilmektedir. Pulmoner rehabilitasyon, her yaştaki solunum hastalarına rehabilitasyon ünitelerinin özelliklerine bağlı olarak hastanede, ayaktan ya da evde uygulanabilmektedir. KOAH başta olmak üzere, astım, bronsektazi, interstisyel akciğer hastalıkları, kistik fibrozis, göğüs duvarı hastalıkları, akciğer kanseri, obezite ile ilişkili tüm akciğer hastalıklarında pulmoner rehabilitasyon programı başarı ile uygulanabilmektedir dedi.
Balbay, pulmoner rehabilitasyonun en önemli bileşeninin egzersiz eğitimi olduğunu söyleyerek, nefes darlığı olan kronik solunum sorunlu hastaların pulmoner rehabilitasyon programları ile güvenli bir şekilde egzersiz tapabileceklerini vurguladı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER