Düzce'deki FETÖ/PDY davası Ertelendi

- Örgütün il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 3'ü tutuklu 6 avukatın yargılandığı duruşmanın görülmesine devam edildi

Düzce'deki FETÖ/PDY davası Ertelendi

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, ilin çatı yapılanması içinde bulunduğu iddia edilen 3ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı duruşmaya devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan duruşma salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Süleyman Hilmi Şirin, savunmasında, örgütle bağının arkadaşlıktan öte olmadığını belirterek, FETÖcü diye bilinen ve tutuklu bulunanlarla olan temasım sadece maddi menfaat içindir. İşim gereği icra takibi yaptığım borçlular bana telefon edip Hakkımızdaki icrayı kaldır ya da davayı geri çek. Yoksa seni FETÖcü diye şikayet ederiz. diye tehditte bulundular. dedi.

Teoman Yaman ise FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ve KHK ile kapatılan Eda Eğitim Kurumlarının avukatlığını yapmakla suçlanmasını kabul etmediğini söyledi.

Yaman, Bank Asyada bulunan hesabının, 17-25 Aralık öncesinde açıldığını ifade ederek, Bu hesabımı avukatlık ücretleri için kullanıyordum. Avukatlık ücretlerini müvekkillerim bu hesaba gönderiyordu. Hesabıma 3 ya da 4 kez para yatırılmıştır. Bu paraları da 2-3 gün içinde hemen çekiyordum. Daha sonra da hesabımı Türkiye İş Bankasına taşıdım. Zaman gazetesi üyeliğim de bir iş verenim tarafından rica sonrası oluşmuştur. diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Hasan Çabuk, Teoman Yaman, Süleyman Hilmi Şirinin tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar M.Ç, H.Y. ve A.Anın mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların, gizli tanığa sorulmasını istedikleri soruları hazırlayarak, 10 gün içerisinde mahkemeye teslim etmesine hükmetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER