Düzce'deki FETÖ/PDY davasında Hakim Karşısında

- Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 9'u tutuklu, 5'i firari, 29 sanığın yargılanmasına başlandı

Düzce'deki FETÖ/PDY davasında Hakim Karşısında

Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla 9u tutuklu, 5i firari, 29 sanık hakim karşısına çıktı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, aralarında FETÖ ile bağlantısı olduğu nedeniyle KHK ile kapatılan dershanelerdeki öğretmen ve yurt müdürlerinin de bulunduğu sanıklar, yakınları ve avukatlar katıldı.

Tutuklu sanık Agit Karal, üniversiteye başladığı dönemde FETÖye bağlı yurtlarda maddi sıkıntılardan dolayı kaldığını ve daha sonra yurtlarda müdür yardımcılığı yaptığını söyledi.

Terör örgütleriyle işi olmadığını savunan Karal, Üniversiteye kayıt olmaya geldiğim zaman Muaz diye biriyle tanıştım, bana yurtta uygun fiyata kalacağımı iletti. Ben de ailemin maddi durumu iyi olmadığı için yurtta kaldım. Bu kişinin isminin gerçek mi? Kod adı mı? Bilmiyorum. İki yıl üniversite okuduktan sonra iş aramaya başladım. Yurt yöneticileri de beni Gümüşova Yurduna müdür yardımcısı olabileceğimi söylediler. Bu şekilde orada işe başladım. şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı Ferhan Acarın, Karala telefonunda Bylock uygulamasının yüklendiği yönündeki iddiaları sorması üzerine, Telefonuma Bylock yükledim. Bunu Google Play üzerinden indirdim. Herhangi biri bu programı telefonuma yüklemedi. Bu program üzerinden Tarıkla konuşuyorduk. Mesaj ve hadis paylaşımı yapıyorduk, 3-4 ay bu programı kullandım. Tarık gidince de bu programı hiç kullanmadım, sildim. ifadesini kullandı.

Ardından diğer bazı sanıklar da savunmalarını yaptı.

Mahkeme heyeti, kalan sanıkların dinlenmesi için davayı yarına erteledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER