Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanığına tahliye

Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanığına tahliye

Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanığına tahliye

DÜZCE - Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ihraç edilen öğretmen ve yargılandığı davada etkin pişmanlıktan yararlanan Y.E.A. tahliye edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 1 Eylülde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Y.E.A, avukatı ve yakınları katıldı.

Y.E.A, savunmasında, örgütün gizli haberleşme programı ByLockun telefonuna sohbette bir arkadaşı tarafından yüklendiğini ve kendisinin bu programı kullandığını belirtti.

İstanbulda çalıştığı dönemde katıldığı toplantılarda, M.P. isimli arkadaşı tarafından telefonuna ByLock programının yüklendiğini anlatan Y.E.A, şunları kaydetti:

Bu şahıs, ByLocku Google Storeden yüklenen ve global yani sıkıntısız bir program olduğunu söyleyerek telefonuma yükledi. Beni Emre kod adı ile programa aldılar, sohbetlerde de Birbirinizi ekleyin ve bu program üzerinden konuşun dediler. Sohbetlerde ilk başta dini konular, ilmihal bilgisi, Fethullah Gülene ait kitaplar ve Risale-i Nurdan kesitler okunurdu.

 

- AK Parti hükümet olmasın diye ikinci partiye oy atın

Sanık Y.E.A, 7 Haziran seçimlerinden önce yapılan sohbetlerde İstanbulda oy kullananlar Hakan Şüküre oy atsın dendiğini aktararak, ByLock programında bulunan Nihat Hoca, diğerleri de bulundukları bölgede 1. partinin rakibine oy atsın dedi. diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Ferhan Acarın Bunun neden söyledi, hiç sorgulamadınız mı? sorusu üzerine sanık Y.E.A, şu cevabı verdi:

AK Partinin hükümet olmasını istemediler. Nedeni ise AK Partinin cemaate zarar verdiğini düşünüyorlardı, buna da inanmışlardı. Bundan dolayı AK Partinin yanında MHP ve CHPye oy atılması için baskı yapıldı. Bu sohbette ben İkinci parti Halkların Demokratik Partisi (HDP) de olsa, onlara mı oy atacağız? dedim, onlardan da Evet cevabı alınca o sohbetten sonra daha da gitmedim. Tüm ilişkimi kopardım. Aradılar, Yanlış anladın dediler, ben yine de gitmedim. Hem o dönemde ailem Gitme o sohbetlere diye bana baskı yapıyordu, ben de ayrıldım.

Sanık Y.E.A, Mahkeme Başkanı Acarın ByLockun detaylarını sorması üzerine, Program üzerinden Fethullah Gülenin gördüğü rüyalar, bunların yorumları, önemli gün ve gecelerin mesajları geliyordu. Aynı zamanda talimatlar da buradan aktarılıyordu. FETÖ kitaplarını evinizden atın mesajı da ByLock programından geldi. ifadesini kullandı.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın anlattıklarının etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesini ve tahliyesine karar verilmesini istedi.

Sanığın, vermiş olduğu ifadeler doğrultusunda etkin pişmanlık hükümlerini uygulayarak adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksik belgelerin tamamlanması için 8 Mayısa erteledi.

 

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, KHK ile meslekten ihraç edilen öğretmen Y.E.A. hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER