FETÖ'nün evlilikten sorumlu imamının ByLock mesajları...

FETÖ'nün evlilikten sorumlu imamının ByLock mesajları...

FETÖ'nün evlilikten sorumlu imamının ByLock mesajları...

 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ildeki çatı yapılanmasına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Halil İbrahim Ercanın, ByLock yazışmalarının içeriklerine ulaşıldı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince 18i firari 77 sanığın yargılandığı davanın tutuklu sanıklarından eski öğretmen Ercanın deşifre edilen ByLock yazışmaları dosyaya eklendi.

Düzcede 2009-2016 yıllarında ilin örgüt içi evliliklerden sorumlu memuru olarak görev yaptığı tespit edilen Ercanın masajlarında, örgütün il çatı yapılanması içerisindeki kişilere, elinde evlenmek için hazır bulunan kadınların bilgilerini ve bu kişilerin evlilik sonrasında başını açıp açmayacağı konusundaki ifadeleri yer alıyor.

Sanık Ercanın, 24 Aralık 2015te erkek il sorumlularının bulunduğu bir ByLock grubundaki yazışmalarında, Acil adayım konusu ile yaklaşık 15 kadının ikamet adresleri, okudukları bölüm ve başörtüsünün bulunup bulunmadığını içeren ifadeler tespit edildi.

ByLock yazışmalarında, Ercanın bilgileri paylaşılan 15 kişi hakkındaki yorumlarına da yer verilirken, mesajların sonunda ise İstenirse fotoğraf gönderebiliriz notu bulunuyor.

Kadınların isimlerini açıkça belirten Ercanın ByLock yazışmalarında, şu içerikler yer alıyor:

E.O. Ankaralı, İstanbulda ikamet ediyor. Sosyoloji mezunu, çalışmıyor, açık bir arkadaş ama abisinin mesleğinden dolayı açık. Çok keyfiyetli bir arkadaş.

F.K. ise 160 boyunda, 50 kilo. Kahramanmaraşlı. İstanbulda yaşıyor, evlerde. Edebiyat mezunu, formasyon var. KPSSye hazırlanıyor, kapalı ama değişikliği kabul ediyor.

A.A. da 167 santimetre boy, 52 kilo. İstanbulda denetim şirketinde çalışıyor aynı zamanda kamuya hazırlanıyor. Kaliteli bir arkadaş, kıyafet değişikliğini kabul ediyor.

Abi değerlendireceğiniz adayınız varsa çok mutlu oluruz. Fotoğraf gönderebiliriz.

- Görüntü iyi, kapalı...

Ercanın, Şubat 2016da Aday acil konu başlığı ile gönderdiği ByLock yazışmasında ise T,Y adlı bir kadına ilişkin şu ifadeleri de dikkati çekiyor:

T.Y. Fatih Üniversitesi edebiyat mezunu. Ailesi İstanbulda, kendisi bir kere evlilik yapmış, ayrılmış. Çok kısa süre evli kalmış, çocuk yok. Görüntü iyi. Kapalı. Olabilecek yerde değerlendirilebilir. İyi arkadaş, ocak dağıtımda listede ekstrada.

Sanık Ercanın farklı tarihlerde ByLocktan attığı mesajlarda, listelerde yer alan kadınlardan 6sının başörtüsünü çıkarabileceğini belirtmesi, örgütün kendi çıkarları için kişileri kullanmasını da gözler önüne seriyor.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDYnin ildeki çatı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 18i firari 77 sanığın, silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamalarıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, örgüt içi evliliğin yaygınlaştırılması gerektiği bilgisi yer alırken, eğitimini tamamlamış abi-ablaların belirlenen kişilerle görüşüp onaylandığı sürece evlenmelerinin uygun olduğu, örgüt içi evliliğin önemi ve kişilerin bu tür evliliği örgüt mensupları arasında yaymasının istendiği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER