Gazetecilerin darp edildiği iddiası

Gazetecilerin darp edildiği iddiası

Gazetecilerin darp edildiği iddiası

DÜZCE - Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Gümüşova ilçesi Selamlar köyünü ziyareti sırasında, bir kadının hakaret ve tehdit ettiğini görüntüleyen yerel televizyon muhabirlerinin, korumalar tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin, Olay üzücü, mesleki açıdan da bir hayli düşündürücü. dedi.

Tayhan, yaptığı açıklamada, gazetecilerin darp edilmesi ve çektikleri görüntülerinin zorla alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Öncü TV çalışanlarımıza geçmiş olsun demek istiyorum. Engellemeyle, tartaklamayla, darpla gerçekler örtülemez. Halkın haber alma hakkının gasp edilmesi, engellenmesi ve görüntülere el konulmasını esefle kınıyorum. Olay üzücü, mesleki açıdan da bir hayli düşündürücü. Gazetecinin asli görevi olayı olduğu gibi görüntüleyerek kamuoyuna duyurmaktır. Böyle bir görevin yerine getirilmesinin engellenmesi kabul edilemez bir davranıştır. Ülkemizin huzur ve sükunete ihtiyacı olduğu bir dönemde basının bu tür engellemelere maruz kalması üzücüdür. Olayı şiddetle kınıyor bu tür olayların son bulmasını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER