Geleneksel sanatlar için bir araya geldiler...

Geleneksel sanatlar için bir araya geldiler

Geleneksel sanatlar için bir araya geldiler...

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü ile Güzel Sanatlar Lisesinin ortaklaşa düzenledikleri, Güzel Sanatlar Bünyesinde Geleneksel Sanatlarımızın Tanıtılması başlıklı projede, el sanatlarının önemine vurgu yapıldı.
Proje kapsamında Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokuluna gelen, Güzel Sanatlar Lisesi Geleneksel El Sanatları Kulübü öğrencilerine, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar ve proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Parlak tarafından okulun ve bölümün tanıtımı yapıldı. Kaynaşlı Meslek Yüksekokulunun yaptığı akademik faaliyetlerin anlatıldığı tanıtım konuşmasının ardından misafir öğrencilere; El Sanatları Bölümünde bulunan ebru, fotoğraf ve kuyumculuk atölyeleri gezdirilerek örnek çalışmalar yaptırıldı.
Güzel Sanatlar Bünyesinde Geleneksel Sanatlarımızın Tanıtılması projesi kapsamında daha önce de Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Proje Yürütücüsü Yusuf Parlak, Araştırmacı Hattat Ebubekir Altıok ve Araştırmacı Uzman Sedat Kaya tarafından Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda lise öğrencilerine, geleneksel sanatlar hakkında bilgiler vererek uygulamalı hat ve ebru çalışmaları yaptırıldı. Gerçekleştirilen bu proje sayesinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler, 2018 yılında güzel sanatlar müfredatında yer alması planlanan, Geleneksel El Sanatları branşları hakkında bilgi sahibi oldu.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER