İç Anadolu'nun kurak sahalarında ağaçlandırma çalışmaları anlatıldı

İç Anadolu'nun kurak sahalarında ağaçlandırma çalışmaları anlatıldı

İç Anadolu'nun kurak sahalarında ağaçlandırma çalışmaları anlatıldı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesinin düzenlediği Konferanslar Serisi kapsamında, İç Anadolu Kurak Sahalarda Ağaçlandırma Çalışmaları konulu bir program gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Yıldız tarafından gerçekleştirilen konferansa; Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necmi Aksoy ve öğretim üyeleri katıldı.
Prof. Dr. Oktay Yıldız konuşmasında; arazi bozulmaları ve çölleşmenin, dünyadaki birçok bölgeyi tehdit altına aldığına ve birçok ülkenin üretici konumundan tüketici konumuna dönüştüğüne vurgu yaptı. Çölleşmeyle mücadele anlaşmasına taraf olan Türkiyenin de, kuraklık tehdidinde olan ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, kuraklıkla mücadele için ulusal eylem planları çerçevesinde çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Türkiyede ve özellikle İç Anadoluda tarih boyunca belirli aralıklarla şiddetli kuraklıkların yaşandığını belirten Prof. Dr. Oktay Yıldız, kuraklık ve arazi bozulmalarında; Türkiyenin dünya üzerindeki coğrafi konumu, jeolojik yapısı, iklim özellikleri ve özellikle insan ve hayvan baskısının etkili olduğunu ifade etti. Çölleşmeye karşı alınması gereken önemler hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Yıldız, TÜBİTAK tarafından desteklenen İç Anadoludaki Tuzlu-Sodik Sahaların Restorasyonunda Jips ve Kükürt Uygulaması başlıklı çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Gerçekleştirilen çalışma ile tahrip olan bazı sahaların kimyasal yollarla nasıl iyileştirilebileceğini dile getiren Prof. Dr. Oktay Yıldız, çalışmanın detaylarını öğretim üyeleriyle paylaştı.
Konferansın sonunda Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu tarafından Prof. Dr. Oktay Yıldıza yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için teşekkür belgesi takdim edildi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER