Jandarmanın 178. Kuruluş yıldönümü kutlandı

Jandarmanın 178. Kuruluş yıldönümü kutlandı

Jandarmanın 178. Kuruluş yıldönümü kutlandı

Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümü, Düzcede düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Tüm yurtta olduğu gibi Düzcede de Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinlikle kutlanıyor. Düzce İl Jandarma Komutanlığında yapılan törene Vali Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Baro Başkanı Azade Ay, belediye başkanları ve davetliler katıldı.
Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Özdemir Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. Yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönünde ki hizmetleri ile ulusumuzun daima takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, güçlendirmek ve daha da perçinlemek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip, personeli ile jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı, yaklaşımı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma, üst vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olmuştur dedi.
Fedakarca görev yapıyor
Albay Özdemir güvenlik güçlerinin fedakarca görev yaptığını belirterek Kahramanca canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristlerle mücadele harekatı icra eden jandarma, emniyet teşkilatımız, diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükte ki kanunları ve nizamları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır. Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, hukuk devleti kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak, şekilde güvenli hizmet sunmayı, benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş, personeli ile üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveri ile verilen görevleri yerine getirme gayret ve azim ve inancı içerisindedir ifadelerinde bulundu.
Ardından İz takip köpeği Ekinin sergilediği gösteri büyük beğeni topladı. Ekin, kayıp bir kişiyi şapkasını koklayarak bulurken platformu büyük bir ustalıkla geçti.
Program halk oyunlarının sergilenmesi ve Düzce Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile sürdü.
Jandarma konulu şiir yarışmasında 1inci seçilen İsmet Paşa Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Erdoğan Ayvenli ve kompozisyon yarışmasında 1inci olan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Özçelik eserlerini okudu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediye ve plaketleri verildi.
Albay Özdemir, Düzce Valisi Zülkif Dağlıya Jandarma Anı Şilti takdim etmesinden sonra tüm protokol üyeleri ile birlikte Jandarmanın kuruluşunun 178. yıldönümü anısına çam fidanı dikte jandarmanın kullandığı araçları gezdiler.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER