Kardeş Okul Bilgilendirme Programı Yapıldı.ı

Kardeş Okul Projesi değerlendirmesi yapıldı

Kardeş Okul Bilgilendirme Programı Yapıldı.ı

Düzcede uygulanan Kardeş Okul Projesi bilgilendirme ve değerlendirme programı yapıldı. Vali Zülkif Dağlı, Düzcede yürütülen bir çok eğitim projesinin başarıya ulaştığını vurguladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde Kardeş Okul Projesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı toplantıda öğrencilerin sergilediği gösteriler ilgi ile izlendi.
Programda ilk olarak proje ile ilgili hayata geçirilen projeler aktarıldı. Sonrasında ise öğrenciler kardeş okul projesi kapsamında yaptıkları etkinlikleri sundular.
Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, farklı bir kardeş okul projesi uyguladıklarına dikkat çekerek 2. dönem itibariyle başlattığımız Kardeş Okul Projesi ilimizdeki tüm okulları birbirine kardeş yaptı. Sayın Valimizin de talimatlarıyla bu proje klasik haliyle okulların boyanması, zengin okulların fakir okullara maddi yardım yapması şeklinde uygulanmadı. Okullar arasında etkinlik ve bilgi paylaşımı olsun, çocuklar arasında farklı etkinlikler yapılsın istedik. Geldiğimiz noktada görüyorum ki biz bu işin mantığını kavramışız. Farklı bir kardeş okul projesi uygulamışız. Önümüzdeki yıl projemiz devam edecek. Çok daha güzel çalışmalar yapılacak. Bu yıl ilimizde farkıl projeler uyguladık. Bu yıl TEOG sınavında Türkiye ortalamasının üstüne çıkarak önemli bir başarı gösterdik. Tüm okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarımız inşallah ilerleyen yıllardan katlanarak devam eder. O eski günleri unuturuz dedi.
Çocuklarımız için her şeye değer diyerek konuşmasına başlayan Vali Zülkif Dağlı ise kardeş okul projesinin 3 ay gibi kısa bir sürede başarıya ulaştığına işaret ederek Özellikle kardeş okul çalışmamız 3 ay önce başlamış olmasına rağmen nereden nereye geldiğini görüyoruz. İlk toplantımızı kütüphanemizin alt katında küçük bir salonda yapmıştık. Sonra faaliyetlerimizin zenginleştiğini gördük. İlçelerde dahil olmak üzere tüm okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz projeyi benimsemiş. Güzel işlerin yapıldığını görüyoruz. Karşısındakine selam vermeyi bile çok önemseyen bir neslin çocukları olarak başka okullarla, öğretmenlerle ve öğrencilerle bir araya gelmememiz, ortak bir çalışma yapmamamız mümkün olmazdı. Amaç sadece maddi yardım yapmak, okullara kolilerle kitap götürmek değil, çocukların faaliyetlerde bir arada olmasını sağlamak. Daha iyi olan öğrencilerimizin arkadaşlarına örnek olması, karşılıklı bilgi alışverişi ve iletişimin artması. 3 ay gibi kısa bir sürede başarıya ulaştığımızı görüyoruz. Kaldı ki kardeş Okul Projemiz 3 yılı kapsayan geniş bir proje diye konuştu.
Vali Dağlı, özellikle Akçakocada uygulanan zeka sınıfı projesinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek Yaz döneminde okul müdürlerimizin planlamalarını yaz döneminde arttırmaları gerekiyor. Örneğin Akçakocada uygulanan zeka sınıfı projesi vardı. Bunun yaygınlaştırılmasını arzu ediyoruz. Bağımlılık koordinasyon merkezimiz var. Özellikle okul müdürlerimizin bunu bilmesini istiyorum. Bir çok bağımlılık türü var. Özellikle bilgisayar ve telefona olan bağımlılık çocuklarımızda çok sık görülüyor. Bu bağımlılığı önleme anlamında zeka sınıflarının çok önemi var. Eski oyunlarımızı gündeme getirecek. Çocuklarımızın zeka oyunları vasıtasıyla bir araya gelmelerini sağlayacak şeklinde açıklama yaptı.
Okul müdürlerine Paramız var siz yeter ki ne istediğinizi bilin şeklinde seslenen Vali Zülkif Dağlı, eksiklerin giderilmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarının altını çizerek Okullarımızın tamiratları yapılacak. Bu süreçte okullarımızın imkanlarını aşan konularla ilgili okul müdürlerimiz ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarla iletişim halinde olsunlar. Biz yapılması gereken her şeyi yapmak için buradayız. Paramızda var. Yeter ki siz ne istediğinizi bilin ve işlerinizi takip edin. Her konuda yardımcı olmaya hazırız dedi.
Kardeş okul projesi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

haber

haber

haber

haber

 

 

 

 

 
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER