Kuzey Doğu Marmara Arkeolojik Sualtı Araştırmaları"

Kuzey Doğu Marmara Arkeolojik Sualtı Araştırmaları"

Kuzey Doğu Marmara Arkeolojik Sualtı Araştırmaları"

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesinin düzenlediği Konferanslar Serisinin 25incisinde Kuzey Doğu Marmara Arkeolojik Sualtı Araştırmaları konusu katılımcılarla paylaşıldı.
Orman Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bilirin sunum yaptığı konferansa geniş katılım sağladı.
Karadeniz ve Marmara denizini birbirine bağlayan İstanbul Boğazının, tarihsel süreç içerisinde oluşan tektonik hareketler ve diğer coğrafi olaylar sonucu bugünkü şeklini aldığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bilir, yerleşim yerlerinin de bu doğa olayları sonucunda deniz altında kaldığını ifade etti. Maltepe ve Kınalıada arasında 9. yüzyılda Vordonisi adasının bulunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Bilir, bu bölgede yaptıkları dalışlarda çeşitli amphora parçalarına, çatı kiremitlerine ve günlük hayatta kullanılan bazı eşyalara rastladıklarını söyledi. Ancak bu eşyaların adadaki yerleşik yaşamı kanıtlamayacağını, buradan gelip geçen ticaret gemilerinin batıklarına ait olabileceğini de belirten Bilir, İstanbulu, o dönemde de büyük bir metropol olarak ticari faaliyetlerin yoğun yapıldığı bir şehir olarak vurguladı.
Yaklaşık 45 dakika süren programda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bilire, yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER