Lisansüstü Eğitim Konusunda İşbirliği İçin Protokol İmzalandı

Lisansüstü Eğitim Konusunda İşbirliği İçin Protokol İmzalandı

Lisansüstü Eğitim Konusunda İşbirliği İçin Protokol İmzalandı

Düzce Üniversitesi ile Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü arasında lisansüstü eğitim konusunda işbirliği yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.
Düzce Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, davetli konuklar ve basın mensupları katıldı. Protokol ile 2017-2018 eğitim-öğretim döneminden itibaren, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli okul yöneticisi ve öğretmenler, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Güzel Sanatlar Enstitüsünde lisansüstü eğitim görebilecek. Protokol gereğince, Düzce Üniversitesi tarafından belirlenen asgari giriş koşullarını sağlayan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli eğitmenler, belirlenecek kontenjan çerçevesinde lisansüstü eğitim programlarına kabul edilecek. Protokol, Düzce Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yükümlülükleri ile verilecek lisansüstü eğitimin yürütülmesine ilişkin esasları kapsıyor.
İmza töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren Düzce Valisi Zülkif Dağlı, işbirliği protokolü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenlerin tezli ve tezsiz olarak Düzce Üniversitesi Enstitülerinde yüksek lisans ve doktora eğitimi görmelerine imkan sağlandığını ifade etti. Düzce Üniversitesinin lisansüstü eğitimde kendini kanıtladığını belirten Dağlı, 57 alanda yüksek lisans ve 15 alanda ise doktora çalışması yapıldığına işaret etti. İyi bir katılımın olacağını düşündüklerini söyleyen Zülkif Dağlı, protokolle öğretmenlerin en az yüzde 15inin doktora eğitimi almasını ve yüzde 10unun ise üniversitelerde akademik kariyerlerine devam etmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yaptığı konuşmada Düzce Üniversitesinin Düzceye hizmet için bir işbirliğini daha hayata geçirdiğini dile getirerek çalışmaya liderlik eden Düzce Valisi Zülkif Dağlıya teşekkür etti. Kendilerini geliştirmeleri ve öğrencilere daha fazla fayda sağlayabilmeleri için Düzce Üniversitesinin Enstitülerini öğretmenlere açtığını belirten Rektör Çakar protokolle, öğretmenlerin farklı alanlarda lisansüstü eğitim hakkına sahip olacaklarını ifade etti.
Protokol konuşmalarının sonrasında Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Lisansüstü Eğitim Protokolü imzalandı.

haber

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 07:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER