Mehmetçiğe "türkülü" destek verdiler

Mehmetçiğe "türkülü" destek

Mehmetçiğe "türkülü" destek verdiler

 Düzcede amatör olarak müzikle uğraşan gençler, arkadaşlarının bestelediği türküyü seslendirerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde bir araya gelen Rıza Emanet, Kazım Turgut, Cengiz Gür, Oğuzhan Örnek, Muhammet Sezgin ve Gani Değirmenciden oluşan Ab-ı Hayat Topluluğu, arkadaşları Melih Akarın bestelediği türküyü seslendirerek internet üzerinden Ecdad-ı Emanet ismiyle paylaştı.

Grubun solisti Kazım Turgut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Harekat kapsamında görev yapan askerlere destek olmak amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını dile getiren Turgut, Orada bizim için cesurca savaşan asker ağabeylerimiz için bu türküyü söyledik. Afrinde çatışan askerlerimiz ve buradan onlara dua gönderenlere moral-motivasyon olsun diye bu çalışmayı yaptık. Arkadaşımız Melih Akar bu parçayı besteledi, biz de elimizden geldiği kadar söyleyeme çalıştık.

- Güzel bir çalışma oldu

Turgut, türküyü herkesin çok beğendiğini anlatarak, Geri dönüşler çok güzel, bu kadarını beklemiyorduk, Düzcedeki büyüklerimiz çok beğendi. Türk kültürü ve milli kimliğimizi ön plana çıkaran bir parça oldu. Bu devlet de ecdadın devamı olan bir devlet. Bunu yansıtmak istedik. Şu an orada mücadele eden askerlerimiz de bizim, Çanakkaledeki, Sarıkamıştaki askerler de bizimdi. diye konuştu.

Gitarist Rıza Emanet de Türkiyenin dört bir yanından Afrine dua gönderildiğini belirterek, Biz de Ab-ı Hayat topluluğu olarak sözlerimizle destek olmak istedik. Güzel bir çalışma oldu, herkes çok beğendi. ifadelerini kullandı.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER