"Mesleki Eğitimde Kadının Yeri ve Performansı"

"Mesleki Eğitimde Kadının Yeri ve Performansı"

"Mesleki Eğitimde Kadının Yeri ve Performansı"

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumuna oturum başkanı olarak katıldı.
YÖK Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, akademisyenler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Sempozyumun ikinci bölümünde başkanlığını Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakarın yaptığı oturumda sözlü sunumlar gerçekleştirildi. Oturumda; Öğr. Gör. Zuhal Erol Mesleki Eğitim Nitelikli Kadın Eleman İstihdamını Nasıl Etkiliyor? İyi Bir Örnek: Sakarya Üniversitesi 3+1 Eğitim Modeli, Yrd. Doç. Dr. N. Özlem Ünverdi Mesleki Eğitimde Kadının Yeri ve Performansı, Yrd. Doç. Dr. Fatma Çelik Dünyanın İlk Kadın Meslek Örgütlenmesi: Bacıyan-ı Rum ve Arş. Gör. Mine Demir ise Osmanlıdan Cumhuriyete Meslek Eğitiminde Kadınlara Yönelik İzlenen Politikaların Günümüze Sağlayacağı Katkılara Dair Değerlendirmeler başlıklı sunumlarıyla programa katkı sağladı. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; konuşmacıların yaptığı sunumlarla kadınların mesleki eğitim ve istihdamıyla ilgili geçmişten günümüze ışık tutan bilgiler sunduklarını ifade ederek tüm davetli konuşmacılara teşekkür etti.
Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu soru-cevap bölümü ve sonrasında yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi.

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER