Minik Doruk daha çok ağaç dikilmesini istiyor

Kesilen ağaca ağlayan minik Doruk daha çok ağaç dikilmesini istiyor

Minik Doruk daha çok ağaç dikilmesini istiyor

DÜZCE(İHA) – Düzcede kesilen ağaca ağlayarak tepki gösteren 8 yaşındaki Doruk Tuzcu, daha fazla ağaç dikilmesini istedi. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, ağacın kuruduğu için kesildiğini belirterek duyarlılığından dolayı da Doruku tebrik etti.
Düzcenin Şıralık Mahallesinde oturan 8 yaşında ki Doruk Tuzcu, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi yanında bulunan ve her gün gördüğü ağacın kesilmesine gösterdiği tepkiyle sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı.
Okula gidip gelirken gördüğü ağacın kesilmesine çok üzülen Doruk, yaşadığı duyguları paylaştı. Ağaçlar kesilmesin diyen Doruk, kesilen ağaçların yerine ağaç dikilmesini istedi. Küçük Doruk, Bir gün annemle geçerken ağacın kesildiğini gördüm. Sonra buraya geldik, ağacı görünce çok üzüldüm dedi.
Çok sevdiği ağacın kesilmesinden sonra hala üzüntüsünü üzerinden atamayan Doruk, ağacın yerde kalan kökünü sevmeyi de ihmal etmedi.
Dorukun babası Emrah Tuzcu ise, böyle bir çocuğu olduğu için gurur duyduğunu ifade ederek, Doğayı seven bir çocuk kendisi. Buradaki amacımız bu hissi tüm Türk halkına yaşatmaktı. Başarılı da olduğumuzu düşünüyorum. Video 10 binden fazla paylaşım aldı. Tabiî ki olayımız ufak yavrumuzun doğaya olan düşkünlüğünü paylaşmaktı. Kurumuş bir ağaç ama Doruk o ağacı çok seviyordu. Videonun paylaşımından sonra Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay aradı. Doruk ile birlikte buraya ağaç dikerek onun adını vereceğini söyledi şeklinde konuştu.
Kesilen ağacın olduğu yerde Doruku teselli etmeye gelen Belediye Başkanı Dursun Ay, küçük çocuğa ağacın kuruduğu için kesildiğini söyleyerek, Onun yerine bir çok ağaç diktik. Seni duyarlı olduğun için tebrik ederim. Diktiğimiz ağaçlardan birine senin adını veriyoruz diye konuşu.
Başkan Ay, ağacın çevreye zarar verdiği için kesildiğini söylerken, şehir içinde ağaçlandırmaların devam ettiğini dile getirerek, Evladımızın adına bir ağaç dikelim istiyoruz. Biz belediye olarak kesinlikle ağaç kesmiyoruz şeklinde açıklamada bulundu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER