Okulların güvenliği için toplandılar

Okulların güvenliği için toplandılar

Okulların güvenliği için toplandılar

Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Okul Güvenliği, Uyuşturucu Maddelerle Mücadele toplantısı yoğan katılımla yapıldı.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Okul Güvenliği, Uyuşturucu Maddelerle Mücadele ve Taşıma Servisleri başlıklı toplantıya Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yiğit ile Düzce Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğünden yetkililer katıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Dursun Ay güvenlik konusunda belediye olarak emniyet mensuplarına her zaman destek olduklarını belirterek Belediye olarak bu güvenlik toplantısına katıldık ve zaten bunun içindeyiz. Güvenlik konusunda daima emniyetimizle birlikte çalışıyoruz. Okullarımızda olsun, kentimizin güvenliği için emniyetimizden gelen talepleri derhal yerine getiriyoruz. Saat 22:00de sonra alkol satışının yasaklanması ile ilgili bize de talep gelmişti, derhal bunu imzaladık ve hayata geçirdik. Bunun yanı sıra biz emniyetimizle birlikte çalışıyoruz. Zabıtamızda bir ekip oluşturduk, bütün park ve bahçeleri kontrol altında tutuyor ve sıra dışı durumları emniyetimize bildiriyoruz dedi.
Konuşmasında Düzcede boşanma oranlarının çok yüksek olduğunu ve bu durumun önüne geçmek için çalışma başlatıldığını belirten Başkan Dursun Ay şöyle konuştu:Belediyemiz yaklaşık bin 200 personeliyle, bütün birimleriyle aktif bir şekilde çalışmaktadır. Asri görevlerinin yanı sıra şehrimizde hangi sorunlar var bunları inceliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da telkini ile Sayın Valimizle bu şehrin sorunları, talepleri, ihtiyaçları nedir tespit ediyor ve çözüm üretiyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda şehrimizde boşanma oranlarının çok yüksek olduğunu gördük. Bununla ilgili belediyemiz bünyesinde bir birim açıyoruz. Bundan sonra evlenecek çiftlerimiz için evlilik öncesi eğitim programı düzenleyeceğiz. Bu eğitimlere teşvik için de katılan çiftlerimize ödül vereceğiz. Dolayısıyla evlilik hayatında çiftlerimizi neler beklediği konusunda onları yeni hayatlarına hazırlayacağız. Biz işin ailede başladığına inanıyoruz. Ailemiz sağlam olursa herkes çocuklarını, ailesini takip eder. Dolayısıyla belediyemiz valiliğimiz birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz.
Program okul çevrelerinde alınacak güvenlik önlemleri ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda uygulanacak stratejiler hakkında bilgi sunumunun yapılması ile sona erdi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER