Ölen öğretmen eşinin anısına okul yaptırdı

Ölen öğretmen eşinin anısına okul yaptırdı

Ölen öğretmen eşinin anısına okul yaptırdı

Düzcenin Akçakoca ilçesinde yaşayan Esvet Sarıoğlu, 3 yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybeden eşi Dilek Sarıoğlu anısına okul yaptırdı.

İlçede çok sevilen ve mesleğine olan tutkusuyla bilinen edebiyat öğretmeni Dilek Sarıoğlu, yakalandığı kanser hastalığıyla uzun süre mücadele etti. Dilek Sarıoğlu, tedavi gördüğü hastanede 2015 yılında hayatını kaybetti. Esvet Sarıoğlu da eğitime gönül veren eşi Dilek Sarıoğlu anısına okul yaptırmak için girişimlerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyeden yardım isteyen Sarıoğlu, talebinin olumlu karşılanması üzerine bir anaokulu yaptırdı. Tamamlanan okula, Esvet - Dilek Sarıoğlu Anaokulu adı verildi.

Esvet Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en iyi yatırımın eğitime yapılanın olduğunu vurguladı.

Kendi iş yerinde de eğitime ciddi anlamda katkıda bulunduğunun altını çizen Sarıoğlu, Bu anaokulunu yapma amacım kanser hastalığından kaybettiğim eşim Dilek Sarıoğlu. Milli Eğitim ve Belediye yetkilileri ile görüştüm. Onlar bizlere bir yer gösterdi. İlk gösterilen yer olmadı. Akçakoca Ortaokulu yakınında bir yer bulmaları beni çok mutlu etti. dedi.

Eşini çok sevdiğini ve bu okulu onun anısını yaşatmak için yaptırdığını anlatan Sarıoğlu, şunları kaydetti:

Eşim edebiyat öğretmeniydi. 15 yıllık öğretmendi. Kendisini kaybettikten sonra adı yaşasın istedim. Akçakocada bir eğitimci olarak bu okul vasıtasıyla isminden bahsedilsin istedim. Hayır duası gönderilsin niyetiyle bu okulu yaptırdım. Akçakocamıza hayırlı olsun. Yerinde ve güzel bir şey olduysa bizim adımıza gurur verici.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER