Otizmle yaşamak zor değil konferansı...

Otizmle yaşamak zor değil konferansı

Otizmle yaşamak zor değil konferansı...

DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi iş birliği ile Otizmle Yaşamak adlı konferans düzenlendi.
Düzce Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi, Hollandalı Türk Asıllı ve aynı zamanda Otistik Yazar Birsen Başarın katılımıyla Otizmle Yaşamak başlıklı bir konferans düzenledi. Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Düzce Belediye Başkanı Dursun Ayın eşi Nursel Ay, Düzce Belediyesi Meclis Üyesi ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk ile Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi ve davetliler katıldı. Konferans öncesinde Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile bir araya gelen Yazar Birsen Başar Düzce Belediyesinin davetlisi olarak böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek gösterilen duyarlılık için teşekkür etti. Başkan Dursun Ay da Otizme karşı farkındalık yaratmak amacıyla yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek konferansın tüm katılımcılar ve aileler için fayda sağlayacağına inandığını söyledi.
Konferansın başında bir konuşma yapan Meclis Üyesi Gönül Asuk, Otizmin bir hastalık olarak nitelendirilemeyeceğine dikkat çekerek bir hastalık olarak nitelendiremeyeceğimiz Otizmi anlamak için uzmanlardan bilgi almak konusunda daha önce de çalışmalar yapmıştık. Kelime anlamı içe dönüklük olan bu özellikteki çocuklarımızı, gençlerimizi anlamakta çoğu zaman zorlanmaktayız. Hollandadan gelen kıymetli misafirimiz Yazar Birsen Başar, Otizmde eğitimin ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Kendisine üniversite eğitimi sırasında bu teşhis konulmuş ve aslında yaşadığı içsel ve sosyal sorunların kaynağını bularak bununla nasıl başa çıkması gerektiğini keşfetmiştir. Eminim bugün ondan çok şey öğreneceğiz. Kendisine bu anlamda şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Aileler, arkadaşlar, akrabalar bu özelliğe sahip bireyler üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu anlamda bizler, onların sosyal yaşama katılması ve sahip oldukları özellikleri doğru alanlarda kullanmaları konusunda desteklemeliyiz. Farkındalık yaratmak bir problemin çözülmesi için ilk aşamadır. Bu toplantı sonucunda edineceğimiz tutumla, Otizmli çocuklarımızın ve gençlerimizin aramıza karışması için gereken gücü ve desteği bulacağına inanıyorum ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşmasına bir sunumla başlayan Yazar Birsen Başar Otizmli çocukların sahip olduğu özellikler ve bu özelliklerin geliştirilmesine yönelik stratejiler hakkında bilgiler paylaştı.

haber

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER