Rektör Çakar, Konuralp Müzesi Çocuk Kültür Sanat Atölyesini ziyaret etti

Rektör Çakar, Konuralp Müzesi Çocuk Kültür Sanat Atölyesini ziyaret etti

Rektör Çakar, Konuralp Müzesi Çocuk Kültür Sanat Atölyesini ziyaret etti

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çocuk Kültür Sanat Atölyesi çalışmaları kapsamında Konuralp Müzesini ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakarın gerçekleştirdiği ziyarette; Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Konuralp Müzesi Müdürü İhsan Aslan, öğretim üyeleri ve proje ekibi yer aldı. Ziyarette, Çocuk Kültür Sanat Atölyesi ile ilgili yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler paylaşıldı.
Düzce Konuralp Müzesi ile Düzce Üniversitesinden; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Tarih Bölümü ve Dil, Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKMER) işbirliğiyle ilköğretim ve orta öğretim çağındaki çocuklara yönelik kültür ve sanat eğitimi programı hazırlandı.
30 Ekim 2017 tarihinde başlayan etkinlikler haftanın 4 günü ve tüm okul sezonu boyunca devam ediyor. Eğitmenler; Düzce Üniversitesinin Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Arkeoloji ve Tarih Bölümü öğretim üyeleri, öğrencileri ile halk bilimi uzmanından oluşuyor.
Okul-Müze Günleri Projesi olarak hazırlanan Çocuk Kültür-Sanat Atölyesi programı ile insanların temel güdüsü olan merak duygusundan yola çıkarak geliştirilen programlar yoluyla eğlenceli bir ortamda, çocukların; yaratıcı, üretken, kendine güvenen, keşfetmekten hoşlanan, teknik bilgi ve becerileri gelişmiş, kültür ve sanat dünyasından anlayan, saygı ve ilgi duyan, tarihi değerlere sahip çıkan, çok yönlü düşünebilen bireyler olmaları ve bu kazanımları edinerek farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.
Çocuk Kültür-Sanat Atölyesinde; Tasarım Yapıyorum Atölyesi, Modern Çocuk Sanat Buluşmaları Atölyesi, Arkeoloji Atölyesi Yaratıcı Drama Atölyesi ve Unutmadık Oynuyoruz Atölyesi bulunuyor.
Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Vildan Işık Şen ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Nahide Yılmaz ile bölüm öğrencilerinin eğitmenliğini üstlendiği Tasarım Yapıyorum ve Modern Çocuk Sanat Buluşmaları Atölyesinde, Konuralp Müzesinde bulunan tarihi eserler üzerinden yola çıkarak binlerce yıl öncesinde yaşayan insanın sanatsal bakış açısı ile günümüz insanı arasındaki bağın kurulması ve sanatsal yönden incelenmesi hedefleniyor. Çocuklara; temel sanat eğitimi ve güncel uygulamalar üzerine kurulmuş, sanatsal bir macera sunan, dinamik, eğlenceli, kültür ve sanat eğitimi veriliyor. Kâğıt, boya ve çeşitli materyallerle modern ve geleneksel sanat yöntemleri tanıtılarak eğitmenler eşliğinde her çocuk kendi dünyasını yansıtan özgün sanat eserleri oluşturuyor.
Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Emre Okan, Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Pınar Pınarcık, Serbest Arkeolog Güzin Bilir, Doğuş Çalışkan ve Arkeoloji Bölümümüz öğrencilerinin eğitmenliğini üstlendiği Arkeoloji Atölyesinde, tarihi eserlerin nasıl gün yüzüne çıktığı ve belgelendiği uygulamalı kazı etkinliği ile anlatılarak çeşitli oyunlarla Düzce tarihi tanıtılıyor.
Düzce Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Keçelinin üstlendiği Yaratıcı Drama Atölyesi, geçmişle bugün arasında bir bağ kurarak, çocukların yaşadıkları coğrafyaya, zamana yabancılaşmalarını önlemeye ve onlarda tarih bilinci oluşturmaya yönelik, eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratıyor.
Düzce Üniversitesi Dil, Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Halk Bilimi Uzmanı Çiğdem Sütçünün üstlendiği Unutmadık Oynuyoruz Atölyesinde ise ‘unutulmuş geleneksel çocuk oyunları gelecek kuşaklara tanıtılarak, birlikte oyunlar oynanarak çocuk oyunları kültürünün yaşatılması sağlanıyor.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER