Sarıoğlu "Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi"

Sarıoğlu "Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi"

Sarıoğlu "Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi çerçevesinde, Ethem Sarıoğlu 4-6 yaş grubu Kuran Kursu eğitim öğretime açıldı.
Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait Yeni Mahallede Birlik Cami yanında Merkez Kuran Kursunun alt katında bulunan boş mekana, Akçakocalı Hikmet Sarıoğlu ve çocukları Esat ve Erda Sarıoğlu tarafından gerekli tadilat ve tefrişatı yapılarak iki derslikli, bir oyun salonu, mutfak ve yönetici odası bulunan kurs 30 öğrenciyle eğitime başladı.
Ethem Sarıoğlu 4-6 Yaş Kuran Kursunu ziyaret eden İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı yaptığı değerlendirme de İlçe merkezinde Merkez Cami müştemilatında üç yıldır hizmet veren 4-6 yaş grubu bir Kuran Kursumuz vardı ancak nüfusu 25 bin olan bir ilçe için yeterli değildi. Vatandaşlarımızın çok yoğun talebi doğrultusunda ikinci bir 4-6 yaş gurubu Kuran Kursunu faaliyete geçirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kursumuzda iki Kuran Kursu Öğreticimiz iki sınıfta yaklaşık 30 öğrenciye eğitim veriyor. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kuran-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilmektedir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslamın temel prensiplerini ve bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler. Bu yavrularımızın dinine diyanetine, vatanına, milletine, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olarak yetişmesini Rabbimden temenni ediyorum dedi.
Ayrıca İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı, Ethem Sarıoğlu Kuran Kursunun açılmasına vesile olan hayırseverler Hikmet, Esat ve Erda Sarıoğluna özellikle şükranlarını sundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER