Şehit babasına devlet övünç madalyası ve beratı verildi

Şehit babasına devlet övünç madalyası ve beratı verildi

Şehit babasına devlet övünç madalyası ve beratı verildi

Hakkari Dağlıca bölgesinde 2015 yılında bölücü terör örgütleri mensuplarınca yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cihan Aksarının ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Zülkif Dağlı tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi.
Vali Zülkif Dağlı Mamure köyündeki Şehidimiz Cihan Aksarının baba ocağını ziyaret ederek, Babası Cemalettin Aksarı, Annesi Sultan Aksarı ve diğer aile yakınları ile bir araya geldi.
Vali Dağlı burada yaptığı konuşmada Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunmasına, devletin yücelmesine, üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda bulunanlar ile bu uğurda canlarını feda eden şehidimizin ailesine devlet övünç madalyası ile beratını tevcih etmek üzere kendilerini ziyaret etmiş bulunmaktayız dedi.
Vali Zülkif Dağlı, Bugün Cumhurbaşkanımız adına Şehidimizin ailesine tevcih ettiğimiz bu Madalya ve Berat bir anlamda devletimizin ve milletimizin ailemize duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının da bir sembolü. Bu vesile ile Şehidimiz Cihan Aksarıyı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz diye konuştu.
Daha sonra İl Müftüsü Selami Emen tarafından aşr-ı şerif okunarak dua edildi.
Ziyarette İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Müftüsü Selami Emen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Gönül Günaydın Çabukoğlu, Mamure Köyü Muhtarı Cafer Aydında hazır bulundular.

haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER