Simitçi kadar kazanamayan Esnaf var

Simitçi kadar kazanamayan Esnaf var

Simitçi kadar kazanamayan Esnaf var

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO ) YönetimKurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli’deki saç tüccarının İstanbul’dakisimitçiden daha az kazandığını iddia ederek, Genel Müdüre yetki verilmesiniistedi. Tetiker, Biz üyelerimize 23 milyon gibibir rakam sağladık, bu 23 milyonluk rakam Batı Karadeniz’in yani Bolu, Düzce,Bartın, Karabük, Zonguldak vilayetlerini ilçeleriyle toplasanız bizim verdiğimizmeblağın yarısını bile vermesi mümkün değil. İller bazında da en yüksek rakamıüyesine sağlayan Kdz. Ereğli Ticaret Odasıdır” dedi.

TSO Başkanı Yaşar Tetiker beraberinde TSOBaşkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çivici ve SibelDemirçin ile birlikte TSO Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi. Basıntoplantısına geçmeden önce, önceki gün yakınlarını kaybeden Gazetecilere başsağlığındabulunan Tetiker ve yönetim kurulu üyeleri ile gazeteciler terör saldırılarındaşehit olan asker, polis ve yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşundabulundu.

TSO, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR),Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB), tersaneler ve siyasilere ilişkindeğerlendirmelerde bulunulan toplantıda konuşan Tetiker şunları söyledi.

EKONOMİ SOĞUMAYA GELMEZ

Türkiye ekonomisine baktığımız zaman Allaha çok şüküraltından kalkamayacağımız bir sorunumuz yok. Hangi şartlarda olursa olsun ekonomisoğumaya gelmez. 15 Temmuz hadisesi ağır bir olay şimdi onun ansımalarınıortadan, 15 Temmuz’un bizim önümüze koyduğu o ağır koşulları yaşamamak ve kendiüyelerimize şuan ne kadar acil yardımcı olmak gerekiyorsa bütün bunları ircaetmek gayreti ile bir takım projeler geliştiriyoruz, Odalar ve Borsalar Birliğininbaşkanlığında. Bunların en önemli başlayan ayaklarından bir tanesi de ‘ Nefes Kredisi ‘. Bu kredi düşük faizli,cazibesi çok yüksek ki bu faize para bulmak mümkündür. Başkanlar toplantımızda, inşallah büyük olasılıkla bunu gündeme getireceğim,olur olmaz bilemiyorum ama belki bunun birinci ayağı böyle geçer ikinciayağında bir kredi daha tahsis edilir. Bu kredinin hiç olmasa 6 ay ödemesi gerikalan 2 yıl vadeli ya da 1,5 yıl vadeli olması için uğraşacağız.

EN YÜKSEK RAKAMI ÜYELERİMİZE BİZ SAĞLIYORUZ

Biz üyelerimize 23 milyon gibi bir rakam sağladık, bu 23milyonluk rakam Batı Karadeniz’in yani Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Zonguldakvilayetlerini ilçeleriyle toplasanız bizim verdiğimiz Mevla’nın yarısını bile vermesimümkün değil. İller bazında da en yüksek rakamı üyesine sağlayan Kdz. EreğliTicaret Odasıdır.

İHANETİN SINIRI YOK

İhanetin sınırı yok, halen daha var, Kdz Ereğli TicaretOdasında da ihanet eden var, olabilir. Kartondan kahramanlar çıkıyor,beklentileri vardır. Kdz Ereğli Ticaret Odasına hiç bir şey vermeyenkahramanlıktan bahseden kişiler daha dikkatli olmanız lazım, üyeleri adına dikkatliolmanız lazım ben başka bir şey istemem yoksa benim Allaha şükür kimseyle nesıkıntım olur ne de bir derdim olur. Anlattıkları gibi seçimleri öne alıyorlararkaya alıyorlar, seçim 2017 ‘nin Kasım Aralık ayından önce olmaz bunubilsinler. Bu kişilerin bir kısmının siyasetten beklentisi var, siyasetten birbeklentisi olanlar kendilerini parlatacaklar, kendini öne çıkaracaklar,öbürünün Erdemir’den beklentisi var, Erdemir’e karşı kendini parlatacak,Erdemir’e karşı kendin ayrıcalıklı göstermeye çalışacak. Yani şahsi menfaattenibaret oyalamalar kandırmacalar

TERSANELER İÇİN TEKRAR BİR HAMLE YAPACAĞIZ

Göreve geldiğimiz andan itibaren koymuş olduğumuz hedeflerinhepsinde Allaha şükür yüz de yüz Ticaret Odası adına başarı sağladık amatersaneler konusunda 4 tersanecinin kendi aralarındaki bir takım anlaşmazlıklarsonucu tersaneler şimdilik o vaziyette duruyor ama bu demek değil ki tersanelerböyle kalacak. Biz kalan sağlar bizimdir diyerek tekrar bir hamle yapacağızinşallah. Bu işi sulandırmak isteyen insanlar dışarıda kalır, bu işin içerisindekalacağım, ekmeğimin peşindeyim diyen insanlarla birlikte de yolumuza devametmeye çalışacağız.

KDZ EREĞLİ’DE ORGANİZE SANAYİ SORUNU ÇÖZÜLMÜŞTÜR

Organize sanayi bölgesinde aşağı yukarı 400 tane işçiile aşladığımız noktada bugün çalışan 1200 civarı taşeronlarla çalışanlarlabirlikte 1400-1500’ü bulabilir. Şuanda parselleri ala bizden kim varsa, iskânalmayan yok inşaata başlamayan yok. İnşaatın aşağı yukarı 26 27 tanesi bitmiş,2017de üretime geçecek fabrikalar bunlar. Yani gelinen nokta tamamen KdzEreğli’de organize sanayi sorununun çözüldüğünü gösteriyor.

‘’2 HATA 2 VEBAL YETER ZATEN’’

Organize sanayi konusunda geçmişe dönüp baktığımızdadönemin dönemin siyasileri engelledi,başta belediye başkanını söylüyorum desinki ben engellemedim, diyemez, neden? Yönetim kurulu Mehmet Genç zamanındaziyarete gidiyor Kdz Ereğli’de 2 tane hartam var diyor Ruhi Cöbekoğlu, birtanesi fakülteye hayır dedim, fakülte Alaplı’ya gitti daha sona üniversiteZonguldak’a gitti, üniversite ilk Kdz Ereğli’ye teklif edildi bunu reddetti. 2.Hatam da organize sanayiye hayır demek oldu. 2 hata 2 vebal yeter zaten

TÜM KOBİLER FAYDALANABİLİR

2. Proje ise KOSKEP kredisi. Bu kedi özellikleEreğli’deki, bize üye olsun olmasın KOSGEB veri tabanına kayıtlı bütün kobilerbundan faydalanabilir. Kredi 1 yıl geri ödemesiz, 50 bin TL, 1 yıl ödemiyorsunuz2. Yıldan itibaren 3 ayda bir 12- 24- 36 vadeye kadar ödeme seçenekleri var.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER