"Tok satıcı olacağız"

"Tok satıcı olacağız"

"Tok satıcı olacağız"

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzcenin sanayisini geliştirmek için yurt içinde ve yurt dışında Yatırım Günleri etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. Devreye girecek olan 5. OSBye sanayici çekmek için seçici olmak gerektiğini vurgularken, Tok satıcı olacağız dedi.
MÜSİAD Düzce Şubesinin Dost Meclisi toplantısına konuk olarak katılan Vali Zülkif Dağlı, sanayi ve OSBler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Düzce mutlaka gelişecek diyen Vali Dağlı, Düzcenin konumunun önemli olduğunu vurgularken, Düzceye yatırım çekmek için mevcut sanayicilerin lokomotif görevi görmesini istedi.
Vali Dağlı, Bizim yapmamız gereken bu gelişimi daha öne çekmek. Biz Ankaradan İstanbuldan 2 saat uzaklıktayız. Konum olarak önemli bir yerdeyiz. İstanbulda sanayi alanları kalmadı. OSBlerin hepsi doldu. Hepsi buraya daha hızlı bir şekilde gelecek. Biz bu kaliteyi artırmak suretiyle, kaliteli sanayiyi buraya nasıl çekeriz, burada lokomotif olacak olan yine sizlersiniz. Bizim de burada oluşan bir sanayicimiz var, bu sanayicilerimiz de lokomotif görevi yapacak. Katma değeri yüksek, işçiliğe çok fazla ağırlık vermeyen veya beyaz yakalıya biraz daha önem veren, üniversitemizin oluşturduğu sinerji ile birlikte bu sanayiyi ilimizde nasıl artırabiliriz dedi.
5. Organize sanayi bölgesinin hızlı bir şekilde devreye girdiğini söyleyen Vali Zülkif Dağlı, İstanbulda ve yurt dışında 1er günlük Yatırım Günleri etkinliği düzenleneceğini dile getirerek, buralarda Düzceye yatırım çekmek için faaliyet gerçekleştirileceğini söyledi ve ekledi, Ancak biz seçici ve tok satıcı olacağız dedi.

Çilimli OSBnin kamulaştırma paraları 1 aya kadar yatıyor
Eski bir evle uğraşmak kadar Islah OSB kurmanın o kadar zor olduğunun altını çizen Vali Dağlı, Gümüşova Islah OSBde bir dünya engelle karşılaşabiliyoruz ama Akçakoca OSB daha hızlı gidecek. Çilimli OSB artık mahkeme badirelerini atlattı, kamulaştırma paralarını 25 güne kadar yatıracağız. 5. OSBmizle birlikte bir OSBler platformu oluşturduk. 1. OSBde tecrübe var, yapılan yanlışlarla birlikte güzel işler de var, bu yanlışları en azından diğer OSBlerimizde yapmayalım. Tecrübelerden daha fazla paylaşalım, birlikte sinerji oluşturalım şeklinde her ay bir araya geliyoruz, hep birlikte yatırımcıyı nasıl çekeriz. Tanıtım günleri gibi İstanbulda da yatırım günleri düzenleyeceğiz. Sayın Bakanımıza da arz ettim. Düzcede yatırım yapılacak alan neler, hangi sektörler uygundur, hangi alanlarda kısıtlama var, nerelerde boş yerlerimiz var. Buna dönük İstanbulda 1 günlük, 1 günlük de yurt dışında çok güzel bir çalışma yapacağız. Biz burada seçici olacağız, biraz da tok satıcı olacağız. Çünkü biz iyi organize edemezsek her türlü geri dönüşümcü veya istemediğimiz, çevreye zararlı olabilecek, çok az işçi çalıştıran lojistik gibi sektörler burayı doldurmaya zaten hazır. MÜSİAD da bu manada elini taşın altına mutlaka koymalı, koyuyor. Bunları hep birlikte ele almak durumundayız ifadelerini kullandı.

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER