Türkiye’de tek olan Akçakoca Merkez Cami Cuma namazına hazırlandı

BATI KARADENİZ’İN İNCİSİ OLARAK BİLİNEN AKÇAKOCA İLÇESİNDE SELÇUKLULARDA KULLANILAN, TÜRK OTAĞ ÇADIRINDAN ESİNLENİLEREK İNŞA EDİLEN SEKİZGEN MİMARİSİ VE KUBBESİYLE TÜRKİYE'DE TEK OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP AKÇAKOCA CAMİSİ UZUN BİR ARADAN SONRA KILINACAK İLK CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR.

Türkiye’de tek olan Akçakoca Merkez Cami Cuma namazına hazırlandı

Batı Karadeniz’in İncisi olarak bilinen Akçakoca ilçesinde Selçuklularda kullanılan, Türk otağ çadırından esinlenilerek inşa edilen sekizgen mimarisi ve kubbesiyle Türkiye’de tek olma özelliğine sahip Akçakoca Camisi uzun bir aradan sonra kılınacak ilk cuma namazına hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 29 Mayıs’ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde cuma namazının kılınmaya başlanacağının duyurulması üzerine Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz’ın talimatı ile Akçakoca Belediyesi ekipleri harekete geçti. Bir benzeri sadece Pakistan’da bulunan Selçuklu kıl çadırlarından esinlenilerek tasarlanan çatı örtüsüne sahip cami, Akçakoca Belediyesi ekipleri tarafından en ince ayrıntısına kadar dezenfekte edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER