Üniversite öğrencilerinden eğitime destek...

Üniversite öğrencilerinden eğitime destek

Üniversite öğrencilerinden eğitime destek...

DÜZCE - Düzce Üniversitesi öğrencileri, kentteki bir köy okulunda kendi imkanlarıyla ana sınıfı oluşturdu.

Musababa köyünde ana sınıfı ihtiyacı olduğunu belirleyen Düzce Üniversitesi (DÜ) Okul Öncesi Eğitim Topluluğu üyesi öğrenciler, Musababa Ortaokulunda, idarecilerce de uygun görülen bir odayı yaklaşık 2 aylık bir sürede boyasını yapıp eşyalarını temin ederek 16 çocuğun eğitim görebileceği ana sınıfı haline getirdi.

Okulda oluşturulan ana sınıfının açılışı, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından yapıldı.

Dağlı, açılışta yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin güzel bir proje ile çocuklara eğlenceli bir ana sınıfı hazırladığını söyledi.

Öğrencilerin çok güzel bir iş ortaya koyduklarını ifade eden Dağlı, şunları söyledi:

Üniversite öğrencilerimiz, Musababa Ortaokulunda böylesine güzel bir ana sınıfı oluşturmuş. Bu dört duvarı sıfırdan bu hale getirmişler, gayet güzel olmuş. Bugün itibarıyla öğrencilerimiz eğitime başladı. İnşallah çocuklarımız için iyi olacak. Üniversitemize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Çakar da üniversitede öğrencilerin sadece eğitim almadığını, aynı zamanda hayatın içinde bulunduğunu belirtti.

Öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade eden Çakar, Hayat, yalnızca akademik bilgiden ibaret değil. Bu güzel projede çalışan ve bu güzel odayı çocuklarımıza hazırlayan öğrencilere teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyoruz, güzel bir sınıf, çocuklar da güzel eğitim alacaklardır. dedi.

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER