Yığılca "arı izole bölgesi" ilan edilecek

Yığılca "arı izole bölgesi" ilan edilecek

Yığılca "arı izole bölgesi" ilan edilecek

DÜZCE - Arı üretimi konusunda Türkiye;de önemli bir bölge olan Düzcenin Yığılca ilçesininarı izole bölgesi ilan edileceği bildirildi.

Yığılca Acılar Kooperatifi Başkanı Nizamettin Kalaycı, yaptığı açıklamada, Yığılca arısının tescillenmesinin ardından bölgeye arış girişlerinin yasaklanması için çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Bu kapsamda çalışmaların sonuna gelindiğini aktaran Kalaycı, Yığılca arısının saflığını korumak için bölgeye arı giriş çıkışlarının yasaklanarak izole bölge ilan edilecek.dedi.

Yığılcanın hiç bir noktasından arı girişi yapılamayacağını kaydeden Kalaycı, yakalanan arıların imha edileceğini ve idari ceza işlemi uygulanacağını belirterek, şöyle konuştu:

Yığılca arısının değerini Türkiyeye kanıtlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Yığılca bölgesinin izole bölge ilan edilmesi çalışmalarında sona geldik. İzole bölgesinin sonucunda arımızın ıslah çalışmalarına başlanacak. Yığılca&[#]39;da üretilen genleri bozulmamış ana arılar Türkiye&[#]39;de, adaptasyona uygun hale getirilecektir. 2015 yılından bu yana ana arı gönderdiğimiz üreticilerden geri dönüşler fazlası ile bizleri memnun etmektedir. Bundan sonra da Yığılca ana arısını Türkiye&[#]39;nin dört bir yanına göndereceğiz. Türkiye&[#]39;de Yığılca ana arısının iyi bir ırk olduğunu kanıtlayacağız."

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER