Yığılca'da enerji sorunu masaya yatırıldı...

Yığılca'da enerji sorunu masaya yatırıldı

Yığılca'da enerji sorunu masaya yatırıldı...

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek için TEDAŞa ziyarette bulundu durumu anlattı.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit enerji hatlarında yaşanan problemleri giderme noktasında TEDAŞ Sakarya Bölge Müdürü Tuncer Yeşilyurt ve Elektrik Teknikeri Fatih Pehlivan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda enerji hattının ilçeye tek hat üzerinden verildiğini, bunun neticesinde de olası arızalarda ek hattın olmaması sebebi ile sıkıntılar yaşandığı ifade edildi. Çözüm yolunun ise ikinci bir hat ile giderilerek aşılacağını ifade eden Bölge Müdürü Tuncer Yeşilyurt, Başkanımız gerekli yazışmaları başlattığı andan itibaren bizlerde Yığılca adına yapılması gereken ne varsa çalışma programına alacağız. Çalışmaları tamamladığımızda Yığılcada yaşanan enerji problemleri artık son bulacak dedi.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, İlçemizde özellikle son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri tüm halkımızı olduğu gibi bizleri de mağdur ediyor. Düşündük ki acil olarak bir çözüm yolu bulmalıyız. Bu amaçla Bölge Müdürü ile bu görüşmeyi gerçekleştirdik. İlçemizdeki sıkıntıyı masaya yatırdık. Sorunun nedenini araştırdık ve çözüm yolu noktasında neler yapabiliriz, mağduriyeti nasıl gideririz bunun üzerine fikir alışverişi yaptık. İlçemize elektriğin tek hattan sağlandığını, olumsuzluğun bundan kaynaklandığını, çözümü olarak da ikinci bir hattın çekilmesi gerektiğinde hemfikir olduk. Gerekli başvurularımızı yazılı olarak en kısa zamanda yapacağız. Yazışmaların başlamasına istinaden çalışma takvimine alınacağını bizlere söyledi. Yakın zamanda ilçemiz adına bu problemi çözüme kavuşturacağız. Artık Yığılcada elektrik kesintisi diye bir sorun yaşanmayacak. Yetkililere gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü sonsuz teşekkür ediyorum. Çözüm odaklı çalışmalarından dolayı da memnuniyetlerimi ileterek bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. İlçeme de müjdeyi vererek hayırlı olsun diyorum ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER