2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı hayırlı olsun

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi (Bugün) başlayacak, Tüm Türkiye’de Üç aylık yaz tatili ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için yeniEğitim-Öğretim yılı Bugün Pazartesi başlayacak.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı hayırlı olsun

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 15 Eylül Pazartesi  başlayacak, Tüm Türkiye’de Üç aylık yaz tatili ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için yeniEğitim-Öğretim yılı Bugün Pazartesi başlayacak.2014-2015 eğitim öğretim yılında okulöncesinde 1 milyon 65 bin, ilkokulda 5 milyon 645 bin, ortaokulda 5 milyon 90 bin, lise ve meslek lisesinde 4 milyon 600 bin olmak üzere toplam 16 milyon 400 bin öğrenci ders başı yapacak.2014-2015 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa 1 milyon 290 bin 770 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.Yeni eğitim öğretim döneminde mevcut 873 bin 747 öğretmene ilave olarak atanacak 40 bin öğretmenle devam edilecek.

Diğer yandan Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Prof Dr Ercan Candan ve Özcan Ulupınar 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi dolayısıyla mesaj yayımladı.

“ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN”

“2014-2015 Eğitim -Öğretim döneminin açılışını yaptığımız bu güzel ve anlamlı günde büyük bir sevinç ve heyecan yaşayan değerli öğretmenlerimiz, sevgili yavrularımız ve ailelerinin mutluluğunu hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz.Bugün yurdumuzun her köşesinde yaşanan bu sevinç ve heyecanın yıl boyunca aynı güzellikte ve heyecanla devam etmesi en büyük dileğimizdir.Teknolojik bir yarışın baş döndürücü bir hızla devam ettiği günümüzde ilerlemeyi, gelişmeyi, refahı, aydınlık geleceği sağlayacak en etkili ve gerekli araç eğitimdir.Gelişmişlik düzeyleri ileri seviyede olan toplumların bile hızla değişen ve gelişen günümüz şartlarına ayak uydurabilmeleri ancak eğitim öğretim kalitesinin sürekli iyileştirilmesi ve yenilenmesi ile mümkündür. Çünkü iyi bir eğitim sistemi, toplumların geleceğinin güvencesidir. İşte bu noktada milli eğitimimizin temel taşı değerli
öğretmenlerimize büyük ve önemli görevler
düşmektedir. Bizlerde yavrularımızı eğiten, onlara iyiyi,
doğruyu, güzeli öğreten, devletine, milletine faydalı
birer fert olarak yetiştirmek için özveriyle çalışan
değerli öğretmenlerimizin verdiği bu emeği
Sergiledikleri fedakârlığı takdir ediyor, onlarla gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle değerli Öğretmenlerimize sevgili öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine, sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu yeni bir eğitim-öğretim yılı dilerken, ilköğretim haftasının ve 2014-2015 Eğitim –Öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor sevgi ve saygılar sunuyorum.”

“AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF DR.ERCAN CANDAN”

“15 Eylül Pazartesi günü uzun bir aranın arkasından yeni eğitim öğretim yılımız başlayacak. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizdeki öğrenci sayısı çoğu Avrupa ülkelerinin nüfusundan daha fazladır. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi doğru yönlendirme ve çağdaş bir eğitimle büyük bir güce dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Bu dönüşümü de iki aşama halinde gerçekleştiriyoruz.

İktidarımız dönemizde her zaman en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığına ayırdık, her yılda bu payı artırıyoruz. Derslik sayılarımızı hızla artırarak öğrencilerimize 20-25 kişilik sınıflarda eğitim vermeye çalışıyoruz. Zengin fakir ayırt etmeden bütün öğrencilerimizin kitaplarını karşılıyoruz. Geçen yıl başladığımız FATİH Projesi ile de öğrencilerimize bilgiye hızlı ulaşmanın ve çağdaş eğitimin imkânlarını sunuyoruz.

Fiziki şartlar önemli olsa da eğitim ordumuzun en önemli neferleri çok değerli öğretmenlerimizdir. Bu yüzden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, gençliğimizi yani geleceğimizi onlara emanet etmiştir. Bizlerde bunun bilincinde olarak öğretmenlerimizin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Her yıl 30-40 bin genç öğretmenimizi eğitim ordumuza katıyoruz.

Bu vesile ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah’tan diliyorum.”

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR

‘’2014-2015 eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını, sevincini ve coşkusunu, değerli öğretmenlerimiz, velilerimiz ve sevgili yavrularımızla birlikte paylaşıyoruz. Çağımızın ihtiyaçlarına daha uygun olarak oluşturduğumuz yeni eğitim sistemi ile daha nitelikli nesiller yetişecek, eğitim ve öğretim kalitemiz her geçen gün daha da artacaktır. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın için hedefimiz daha sağlıklı ve iyi koşullarda eğitim görmelerini sağlamaktır. AK Parti hükümeti olarakta bu yönde gerekli tüm çalışmaları yapmaktayız. Değerli öğretmenlerimiz ve velilerimizin de desteğiyle çok daha sağlam temeller üzerine sağlıklı gelecekler kurulacağından şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşünceler ile yeni öğretim yılınındeğerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni dönemde yeni başarılara imza atmalarını diliyorum. ‘’

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER