Alaplı´da İmam-Hatip Lisesi isteği

Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği 1.olağan genel kurulunu yaptı.

Alaplı´da İmam-Hatip Lisesi isteği

Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği 1.olağan genel kurulunu yaptı.

Divan başkanlığını Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut ‘un yaptığı ve 33 delegenin oy kullandığı genel kurulda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Alaplı Merkez Camii İmam Hatibi Bİrol Önder tarafından Kuranı Kerim tilavetinde bulundu.

Dernek başkanı Osman Odabaş, yaptığı konuşmada, 4+4+4 sistemiyle beraber kapatılan İmam Hatip Ortaokulları yeniden eğitim-öğretim vermeye başladığını söyledi.

İlçeye yakışır bir imam Hatip Lisesi binası istediklerini ifade eden Odabaş, şunları söyledi:

“ Okulumuzun kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen değerli büyüklerimizin vefat edenlerine cenabı haktan rahmet diler, hayatta olanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Yakın zamanda İmam Hatip okullarının türlü zorluklardan geçtiği dönemlerde okulumuzun kapanmaması için büyük gayret sarf eden ve her türlü mücadeleyi veren eski okul müdürümüz ve halen Akçakoca Milli Eğitim Müdürlüğü görevini ifa eden Cevat Çevik hocamıza özellikle teşekkür ediyorum. Malumunuz olduğu üzere eğitim sisteminde şuan da uygulanmakta olan 4+4+4 sistemiyle beraber kapatılan İmam Hatip Ortaokulları da yeniden eğitim vermeye başlamıştır. Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki 1970’li yıllardan kalan, fiziki şartlar açısından eğitim ve öğretime uygun olmayan Alaplı İmam Hatip Lisemizin ve ilçemizde yeterli okul binası olmadığından adeta göçebe olarak eğitim vermeye çalışan İmam Hatip Ortaokulumuzun bu hali İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları olarak bizleri derinden yaralamaktadır.Bizler ALİMDER mensupları olarak ilçemizde hem fiziki şartları, hem de teknik alt yapısıyla eğitim ve öğretime elverişli, yemekhanesiyle, yatakhaneleriyle, etüt sınıflarıyla ve her türlü müştemilatıyla ilçemize yakışır, gurur kaynağı olacak İmam Hatip Lisesi ve ortaokulu binalarımızın bir an önce yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz ve bu hususta dernek olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.”

Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik de, “Okul müdürlüğü yaptığı dönemlerde İmam Hatiplerin büyük sıkıntılar yaşadığını ve şuanda gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu,eski öğrencilerinin böyle bir dernek çatısı altında toplanmalarının kendisine gurur verdiğini ve elinden gelen desteği vereceğini” söyledi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Adar ise, “Bu derneğin çalışmalarıyla İmam Hatip okullarına büyük katkı sağlayacağını, yapacağı faaliyetlerle kendilerine güç katacaktır.” Dedi.

Ayrıca toplantıda söz alan İmam Hatip Lisesi Yard. ve Day.Derneği Başkanı Osman KAYA,Alaplı Din Görevlileri Derneği Başkanı Salim BİLİCİ ve Türk Diyanet Vakıf-Sen İlçe Temsilcisi Birol Önder yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diledi.

Verilen bir önergeyle Alaplı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği adı, Alaplı İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği olarak değiştirildi. Tek liste halinde gidilen ve 33 delegenin oy kullandığı genel kurulda oy birliğiyle yeni yönetim ve denetim kurulları seçildi. Yönetim ve Denetim Kurulları şu isimlerden oluştu

Yönetim Kurulu: Osman Odabaş, Fikri Özdemir,Eyüp Uludağ,Recep Efe ve İsmail Mutlu seçilirken Denetim Kuruluna ise, Faruk Yolaç,Ersin Ergin ve Yılmaz Özdemir seçildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER