Albayrak: ´´Kur-an hep iyiliği istiyor, Kur-an insanlığı istiyor´´

Ereğli’de 2014-2015 Kur-an Kurslarının resmi açılışı nedeniyle Sarıkorkmaz Safa Camiisin de tören düzenledi.

Albayrak: ´´Kur-an hep iyiliği istiyor, Kur-an insanlığı istiyor´´

Kdz.Ereğli’de 2014-2015  Kur-an Kurslarının resmi açılışı nedeniyleSarıkorkmaz  Mahallesi Safa Camiin’detören düzenledi. Ereğli Murakıbı Ramazan Duman’ın  Kur-anı Kerim okuduğu törene Ereğli İlçeMüftüsü Recai Albayrak’ın yanı sıra Kur’an kursu öğreticileri ve kursiyerlerkatıldı.

Kur-an kurslarının toplumun çok önemli birfonksiyonunu icraa ettiğini belirten Müftü Albayrak,  ‘’ Manevi ve Kültürel hayatta, insanımızıKur-anla beraber kılmaya, insanımızı Kur-an’a yakın olmaya kurslarımız vesileoluyor” dedi.

“KUR’AN KURSLARINDA AHLAKIN VE KURANIN NE DEMEK OLDUĞUNU ÖĞRENİYORUZ”

Kur’an kurslarında, Kur-anı ve Kur-an ahlakının nedemek olduğunun öğrenildiğini belirten Albayrak konuşmasını şu şekilde sürdürdü;“Komşularımızla nasıl ilişkiler içerisinde olmamız gerektiğini öğreniyoruz.Toplumsal hayat içerisinde Müslüman’ın rolü nedir, onu öğreniyoruz. Müslüman,Müslüman kardeşine nasıl davranmalıdır onu öğreniyoruz.  Dolayısıyla çok önemli bir yer işgal ediyorKur-an kurslarımızdaki eğitim ve bu eğitime iştirak edenlerinde bu eğitimdenaldıkları bilgiler, feyizler toplumun bütününe bir şekilde yansıyor.Kur-ankursuna gelen ama şuurlu bir şekilde gelen, yani spor olsun diye değil de, hembu Kur-an’ın feyiz’inden istifade edeyim, hem Kur-an öğreneyim, hem insanlarafaydalı olayım, kendime faydalı olayım, hem dünyamı hem de ahiretimi iyiyaşayayım diyen insanların bulunduğu bir toplumda kötülük olmaz. Kur-an hepiyiliği istiyor, Kur-an insanlığı istiyor. İnsanın en mükemmel şekildeyaratıldığını biliyor ve onu ifade ediyor, biz de onu öğreniyoruz. DolayısıylaKur-an kursu deyip geçmeyin, bu eğitimin bir parçasıdır. Bizim toplumsal hayatiçerisinde de daima olması gereken bir gerçektir bir vakadır. ‘’ dedi.

ENSAĞLIKLI BİLGİYİ YİNE SİZLER VERİRSİNİZ

Kuran kurslarının En büyük propangadacısı vekursların faydalı olduğunu yine kursiyerlerin vereceği belirten Albayrak şunlarısöyledi;

“Kurs-un en büyük propagandacısı, yani kurslarınfaydalı olduğuna dair en sağlıklı bilgiyi yine sizler verirsiniz. Dolayısıylasokak sokak bağırmanıza da gerek yok, sadece tavrınız yürüyüşünüz değişmişse,kursa geldikten sonra bakışınız tebessümünüz, bir zaman kahkaha atıyordunuz amaşimdi bu kadının kendisine yakışır tebessümü gösterip, kahkahayıbırakıyorsunuz. İşte bu bile geçmişte böyle yapıyordu ama bu kursa gittideğişti. Bakışı farklı yürüyüşü farklı, insanlarla ilişkisi farklı, yani bundansonraki talebelerin önünü açacak sizlersiniz.

ÇOKÖNEMLİ BİR FONKSİYONU, GÖREVİ, MESULİYETİ ÜZERİNİZDE TAŞIYORSUNUZ

Buraya talebe gelecekse size bakıp da gelecekler,size bakıp da gelmeyeceklerse o zaman bunun vebalini siz kaldıramazsınız. Kursmutlaka bunları size verir ama birazda sizin bunu almanız lazım yansıtmanızlazım. Onun içinde her iki türlü çok önemli bir fonksiyonu, görevi, mesuliyetiüzerinizde taşıyorsunuz, gereğini yerine getireceğinize inanıyorum.Hocalarımıza başarılar diliyorum.”

“BUYIL 2 BİNİ GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

Törenin ardından gazetecilerin sorularınıyanıtlayan Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, öğrenci kayıtlarının devamettiğini belirterek, kursların 60 öğretici ile başladığını, 41 kursta hizmetverildiğini belirtti. Albayrak geçen sene kurslara katılımın 1800 civarındaolduğunu bu sene 2 bini geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti. KurslarınEreğli’deki tüm mahallelerde hizmet verdiğini, köylerde ise birkaç köy hariçhizmet verildiğini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER