“ALTI ÜSTÜ ZONGULDAK” SERGİSİNİN BEܒDE AÇILIŞI YAPILDI

“ALTI ÜSTÜ ZONGULDAK” SERGİSİNİN BEܒDE AÇILIŞI YAPILDI
gundemeregli.com Sanatçı Ziya Büyük’ün ‘Altı Üstü’ yağlı boya sergisi Vali Ali Kaban’ın katılımıyla açılışı yapıldı. 

Ziya Büyük’ün “Altı Üstü” Zonguldak Yağlı Boya Sergisi’nin BEÜ Konukevi’nde açılışı gerçekleştirildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, akademik ve idari personelin yanı sıra davetliler katıldı.

Sergi hakkında konuşan sanatçı Ziya Büyük, “Birincisi doğduğum büyüdüğüm şehre sergi ile gelmenin mutluluğu okuduğum okulda bu serginin olması rektörün daveti ile geldim. İlgisine alakasına, beni okulumla buluşturdu. Onun için çok mutluyum. Serginin adını ‘Altı Üstü Zonguldak’ koydum. Yer altını ve yer üstünü birlikte işlediğim resimler olarak düşündüm. Manzaraları yaparken özellikle kendi çektiğim fotoğraflardan yararlandım. Ya da Zonguldak’ın birkaç eski fotoğraflarından yararlandım. Altta mutlaka madeni temsil eden bölümler kattım” dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise “Vali beyle birlikte Ankara’daki serginin açılışına da katıldık. Gerçekten tablolardan çok etkilendik. Zonguldak, yağlı boya tablolarıyla ancak bu kadar resmedilebilir. Madencilerin çekmiş olduğu çileler ve şehirle ilişkisi, siyahın kırmızı ile ilişkisi ve çok güzel resmedilmişti. Biz Ziya Bey’den rica ettik. Resimleri Zonguldaklılarla ve üniversitemizle buluşturmak istedik. Ziya Bey’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sembolik anlamda çok önemli bir sergi oldu. Soma’dan sonra gerçekleşmiş bir sergi olması Zonguldak’ın bir emeğin kenti olarak tablolara tuvallere aksetmiş olması bizim için çok anlamlıdır. Hafta sonuna kadar sergilenecek. İnşallah üniversitemize kazandıracağız. Bir kısmını Ziya bey üniversitemize hediye edecek. Bir kısmını da biz alacağız. Üniversitemizde sürekli sabit olarak bu sergiler kalacak” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER