Başkan Uysal esnafla buluştu

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Esnaf Toplantısı”nda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Hepimizin tek derdi, ideali, tek sevdası Kdz. Ereğli. Gelin daha güçlü bir Karadeniz Ereğli´yi, hak ettiği yerlere, birlik ve beraberlik içerisinde taşıyalım dedi.

Başkan Uysal esnafla buluştu
 
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Esnaf Toplantısı”nda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Hepimizin tek derdi, ideali, tek sevdası Kdz. Ereğli. Gelin daha güçlü bir Karadeniz Ereğli´yi, hak ettiği yerlere, birlik ve beraberlik içerisinde taşıyalım dedi.

Başkan Uysal, esnaf odaları başkan ve yöneticileri ile üyelerinin katıldığı toplantıda, pazar yerinde yapılacak rehabilite çalışmaları ve halk otobüsleri ile köy minibüslerinin kent meydanı yapım süreci ve bitimi sonrası düzenlenecek depolanma ve kalkış ve yolcu bindirip indirme noktalarına yönelik yeni düzenlemeleri slâyt eşliğinde anlattı.

BİZ ÖNCE İNSAN DİYEREK YOLA ÇIKTIK

Sözlerine, Biz önce insan diyerek yola çıktık. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın kültürüne medeniyetine inanan insanlarız. Diyalogu başlatan kavgayı bitiren nesil biz olalım. Gelin ön yargıları da bitiren nesil biz olalım. Biz fikir üreten, saygı üreten bir nesil olalım” diyerek başlayan Başkan Uysal , “Bizlerin sevgi tohumları ekmeye ihtiyacımız var. Biz yeni bembeyaz bir sayfa açalım demiyoruz. Çünkü bu yetmez. Yeni bir bölüm yazalım da demiyorum çünkü bu da yetmez.

TEK SEVDAMIZ VAR O DA KARADENİZ EREĞLİ

Gelin Karadeniz Ereğli’mizi hak ettiği noktalara taşıyalım. Daha parlak bir geleceğin yeniden bir dirilişin hep birlikte kitabını yazalım. Bunu başarabiliriz. Bunu başaracağıma gönülden de inanlardanım. Hepimizin bizlerin tek derdimiz idealimiz, tek sevdamız var. O sevda Karadeniz Ereğli sevdası, bunu en iyi bilenlerdenim. Gelin güçlü bir Karadeniz Ereğli´yi hak ettiği yerlere birlik ve beraberlik içerisinde taşıyalım ifadelerine yer verdi.

MEVCUT PAZARYERİ REHABİLİTE EDİLECEK

Konuşmasını mevcut pazar yerinden fotoğraflarla derlenen slayt eşliğinde sürdüren Başkan Uysal, “Pazarcı kardeşlerim yaz kış, yağmur çamur demeden sabahın erken saatinden gecenin geç vaktine kadar helalinden rızkını kazanmak için çalışıyor. Pazaryerlerimiz ve pazaryeri kültürümüz yaşamalı. Biz bunu eski hali ile değil, yeni haliyle yaşatmalıyız”dedi.

HAFTANIN 7 GÜNÜ IŞIL IŞIL OLACAK

Pazaryeri için bir proje hazırlandığını ancak ilçedeki huzuru kaçırmama adına pazaryerini bulunduğu yerde rehabilite etme kararı alındığını söyleyen Başkan Uysal, “Pazaryerini haftanın 7 günü, canlı ve çok güzel, ışıl ışıl bir mekân haline getirmek üzere çalışıyoruz. Herkes bulunduğu yerde, dükkânında kalacak. Pazaryeri bambaşka bir görüntüye kavuşacak” dedi.

Başkan Uysal bu kapsamda Pazaryerindeki rehabilite çalışmalarına bayan ve erkek yeni tuvalet ve mescitleri, Şadırvan ve bebek emzirme ve alt değiştirme odaları ile başlandığını belirterek, “Pazaryerindeki çirkin görüntüler tamamen ortadan kalkacak”şeklinde konuştu.

Başkan Uysal’ın pazaryeri ile ilgili sunum ve söylemleri büyük alkış aldı.

KIŞLA KEPEZ YOLUNDA CEP PROBLEMLERİ

Her geçen gün hizmet anlayışının ve hizmetlerin değişmesi gerektiğini vurgu yapan Başkan Uysal, Kışla-Kepez yolu ve güzergâh üzerindeki cep ve yan yol uygulamalarına ilişkin olarak yaptığı konuşmada, “Biz geldiğimiz zaman Gülüç´ten Kepez´e kadar yolun durumu belliydi. Alt yapısı belediyemizce yapılan yolun karayollarınca yapılmasının ardından yeni problemler başladı. Yol üzerindeki sorunları biliyoruz. Kıyacak kavşağını da biliyoruz. Bu konuda tüm özverimizle çalışıyoruz” dedi.

KENT MEYDANI ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK

Kent Meydanı Projesi kapsamında yeniden düzenlenecek toplu taşıma alanlarına ilişkin sözlerine, “Hükümet konağı, Kaymakamlık Binası merkezde kalmalı mı? Ya da hayır kalmamalı diyen var mı? “ diyerek başlayan Uysal, “Hükümet konağı ve emniyet binamız devletimizin büyüklüğüne Türkiye Cumhuriyeti´nin büyüklüğüne yakışır bir şekilde olacak. Ereğli’ye Kent Meydanı lazım. Bu konudaki tartışmaları yazılanları çizilenleri takip ediyorum. Kent meydanının projesi de 2 yıldır gündemde. Terminali taşımadan kent meydanını nereye yapacağız. Esnaf arkadaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

HALK OTOBÜSLERİNE MODERN DURAKLAR

Kent Meydanı Projesi kapsamında yeni düzenleme yapılacak konulardan birisinin de Çilek Halk Otobüsleri için olacağını söyleyen Uysal; “Çilek Halk otobüsleri için çok fazla bir şey değişmeyecek ancak yeni sistemde daha güzel daha modern bir hale geliyor. Atatürk Anıtı arka bölümü Çilek Halk otobüslerine 2 şerit bırakılıyor, o bölgede yol güzergâhı tek şeritten işleyecek. Ereğli Belediyesi eski binasının karşı şeridindeki yol güzergâhının tamamı da halk otobüslerinin durak yeri olacak” dedi. Bu açıklamasının ardından Halk Otobüsü temsilcilerine ‘Ne diyorsunuz?’ diye soran Uysal, alkışlarla karşılık buldu.

ÇÖZÜMÜN ADRESİ BELEDİYEDİR

‘Çözümün adresi belediyedir’ diyen Başkan Uysal, “Ereğli’de artık yeni bir dönem var. Eski alışkanlıklardan bazıları kurtulmalı. Bunların bizde karşılığı yok. Evet, bizde insanız, hata yapabiliriz. Ben diyorum ki, eksiğimiz varsa önerilerinizi başkanlarınıza iletin ve önümüzdeki hafta içinde oda başkanlarımızla tekrar diyalog içinde bulunalım. Sağda solda değil, çözümün adresi belediyededir. Hep birlikte Ereğli’yi daha güzel günlere taşımak için çalışıyoruz” dedi.

ESNAF ODALARI BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR

Kdz. Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Batı Karadeniz Esnaf Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman ve Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’da yaptıkları konuşmalarda “Geçen hafta oda başkanlarımız ile bir toplantı yaptık sorunları sıkıntıları belediye başkanına anlattık. Belediye Başkanı hemen daire müdürlerini topladı, gerekli çalışmaları başlattırdı. Kendilerine Esnafın sorunlarına ilişkin gösterdikleri duyarlılıktan dolayı ve düzenlediği bu kaynaşma toplantısından dolayı teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundular.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal, binin üzerinde esnaf katılımcının bulunduğu salonda masaları gezerek misafirleriyle yakından ilgilendi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER