BEÜ bilimsel alanlara yatırım yapmaya hazırlanıyor

BEÜ bilimsel alanlara yatırım yapmaya hazırlanıyor

BEÜ bilimsel alanlara yatırım yapmaya hazırlanıyor
Bülent Ecevit Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Danışma Komisyonunun toplantısı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirildi.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde bilimsel araştırma alanlarında kurumun güçlü ve nitelikli yönlerinin öne çıkarılması, araştırma projeleri hazırlama, değerlendirme ve uygulama kapasitelerini artırmak ve nitelikli araştırma alanları belirlemek amacıyla çeşitli disiplinlerden bilim insanlarından oluşturulan Bilimsel Araştırmalar Danışma Komisyonu, son toplantısını BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Prof. Dr. Baki Hazer, Prof. Dr. Ş.Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Mustafa Sözen, Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar, Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Doç. Dr. İshak Özel Tekin, Doç. Dr. Ahmet Özarslan, Doç. Dr. Meryem Akpolat Ferah, Doç. Dr. Sibel Koçak, Doç. Dr. Çetin Mekik ve Doç. Dr. Ertuğrul Yıldırım katıldı.
Danışma Komisyonu toplantısında görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Üniversitemizin özellikle araştırma kapasitesini artırmak için 2016 yılında farklı disiplinlerden düzenli yayın performansına sahip ve özellikle kurum dışı araştırma fonlarından yıllardır proje desteği alan öğretim üyelerimizden oluşan bir bilimsel araştırma komisyonu kurmuştuk. Bilimsel Araştırmalar Danışma Komisyonumuz üniversitemizin araştırma kapasitesini ve güçlü olduğu alanları belirlemek, güçlü olabileceğimiz olası disiplinler arası alanları tespit ederek önümüze bir yol haritası çizmeye çalıştı. Yapılan çalışmalarından sonra komisyonumuz üniversitemiz için üç tematik alan belirledi. Moleküler Biyoloji ve Genetik temelli Diyabet ve Obezite, Yer, Çevre ve Enerji ve Nanoteknoloji ve Malzeme. Bundan sonra laboratuvar yatırımlarımızı bu üç alana yoğunlaştıracağız. Özellikle her bir alanla ilgili lisansüstü programları ve araştırma projelerini de ilişkilendirerek ve önemli yatırımlar yaparak önümüzdeki yıllarda bu alanlarda hem ulusal hem de uluslararası ölçekte önemli araştırmalara imza atan mükemmeliyet merkezlerine sahip olmayı hedefliyoruz. Böylece bu üç alanda araştırma merkezlerinden lisansüstü programlara ve en sonunda ilgili lisans programlarına doğru, tavandan tabana doğru eğitim ve araştırma kalitemizi ve kapasitemizi de güçlendirmiş olacağız. Bu çalışmalar yoluyla üniversitemizin eğitim, hizmet ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin sürdürülebilir bir ivme ile artırabilmesi mümkün olacaktır. Komisyonda yer alan çalışma arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER